Pred nevihto

Da si rešim dušo

/media/www/slike.old/mladina/temavelikazem62joco_nidari.jpg

© Joco Žnidaršič

V tem besedilu se ne bomo ukvarjali z velikimi problemi sodobnega sveta, s casino kapitalizmom in podobnimi razburljivimi rečmi. Zanimajo nas problemi Slovenije.

V Sloveniji nas ne zanimajo naše velike zgodovinske teme, kot so tiste o spravi ali o tajkunih itd., na nitki katerih visi usoda naroda. Zanima nas vsakdanji, stvarni, resnični svet. Za velike ume nezanimivo.

V tem svetu, v svetu navadnega, vsakodnevnega ekonomskega življenja ljudi, je ugasnila perspektiva. Prav sedaj, junija 2009, morda še ne čisto, kriza je še na začetku, njeno glavno ekonomsko in socialno razpletanje šele prihaja. Počasi bo med vse več ljudmi ugašalo vsakršno prijetno, razveseljujoče, ohrabrujoče videnje bodočnosti.

To bo imelo posledice.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.