|  Mladina 23  |  Kultura

Revolver

Googlov finalist - Mladinin fotograf Matjaž Tančič, ki trenutno študira modno fotografijo v Londonu, je bil med 3600 prijavljenimi študenti fotografije iz vsega sveta izbran med 36 finalistov, ki se bodo potegovali za nagrado Google Photography Prize. Šesterici najbolje uvrščenih se obeta razstava v londonski Saatchi Gallery, zmagovalec pa dobi še 5000 funtov in “zmenek” s priznanim britanskim fotografom Martinom Parrom. Matjaž na razpisu sodeluje s fotografijami iz njegove podvodne serije (na ogled so na http://matjazz.wordpress.com), ker o zmagovalcu odloča publika, pa lahko med 11. in 17. junijem glas zanj oddate tudi sami, in sicer na naslovu: http://www.google.com/photographyprize/.

Razprodaja razstave - Od 12. do 15. junija bo v Mestnem muzeju na ogled razprodaja razstave Recesionizem na Slovenskem 2009, drugo četrtletje, ki je nastala na pobudo Future PR in ponuja izbrana dela, nastala v duhu recesionističnega umetniškega gibanja slovenskih umetniških ustvarjalcev. Sodelujejo Zora Stančič, Michael Benson, Vuk Ćosić, Bojan Gorišek, Matevž Medja, Silvester Plotajs Sicoe, Matej Andraž Vogrinčič in EnKnapGroup. Razstavljena dela bodo na prodaj po razprodajnih cenah.

Bratska pomoč
- Konkurenčni boj med nacionalko in komercialnimi televizijskimi postajami očitno izgublja svojo ostrino. Prejšnji teden se je namreč v četrtkove Odmeve javil urednik informativne oddaje Svet na Kanalu A Bojan Traven in izpred matične stavbe poročal o rezultatih novinarske raziskave o zadevi Ultra. Zakaj javno dostopnih podatkov ni znal najti kateri od sodelavcev Odmevov, ni znano.

Varovanje WC-papirja - Na RTV Slovenija so sicer v teh dneh zaposlenim poslali sporočilo, da so varnostniki poostrili nadzor nad zaposlenimi in obiskovalci, saj so v zadnjem času pribeležili prekomerno porabo toaletnega papirja in več uničenih podajalnikov papirja. Pozneje so zaposlenim poslali še eno sporočilo, da se je očitno nekdo pošalil na račun službe za stike z javnostmi, saj je v njenem imenu razširjal “vsebino, ki je nepreverjena, nedostojna in žaljiva”.

Bog masakra je najboljši
- V začetku tega tedna so v New Yorku podelili gledališke nagrade tony, kjer je slavila francoska režiserka Yasmina Reza. Ameriška uprizoritev drame Bog masakra, katere slovensko različico si lahko ogledate v Mali drami, je bila razglašena za najboljšo gledališko predstavo leta, Rezova pa je postala najboljša dramska pisateljica.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.