Veljko Njegovan

18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Kultura  |  Plošča

Grizzly Bear: Veckatimest

2009, Warp

+ + + +

Vihar, kakršen je natančno pred pol leta skupino Animal Collective in njen album Merrywather Post Pavilion odpihnil iz relativne anonimnosti v sam vrh sodobne popularnoglasbene produkcije, se ponavlja s še enim kvartetom, ki svoje ustvarjalne zamisli snuje v glasbeno najbolj vetrovnem delu Velikega jabolka - Brooklynu. Skupini Grizzly Bear in Animal Collective imata veliko skupnega, na primer evidentno obsedenost z artikuliranim večglasnim petjem in ljubezen do zapuščine velikega Briana Wilsona. Projekt vokalista in multiinstrumentalista Eda Drosta je zaživel že leta 2003, ko je ob pomoči bobnarja in tolkalca Christopherja Beara posnel štirinajst pesmi pod imenom Grizzly Bear ter jih naslednje leto izdal na ploščku Horn of Plenty. V tistem času se je oblikovalo sedanje jedro benda, ko sta se skupini pridružila še Daniel Rossen in Chris Taylor. Vsekakor lahko zatrdimo, da je prva resna izdaja kvarteta album Yellow House (2006), s katerim se je predstavil širši javnosti.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.