|  Mladina 24  |  Kultura

Revolver

Rozina verska skupnost - Dramatik, igralec in pesnik Andrej Rozman - Roza ustanavlja versko skupnost zaničnikov. Kot pravi, so zaničniki tisti, verujejo, da je v Sloveniji možna uvedba ničte stopnje DDV-ja za proizvode, ki širijo temelj slovenske države, torej slovenski jezik. Vsi, ki se želijo pridružiti njegovi pobudi, mu lahko posredujejo svoje ime, naslov in izjavo o tem, da verujejo v možnost ničte stopnje DDV-ja za vse proizvode, ki širijo slovenski jezik, na spletni naslov roza@roza.si.

Naj cerkev reši krizo
- Z verskimi vsebinami je povezana tudi skupina z imenom Obdavčimo cerkev in krize bo konec, ki je nastala na spletnem socialnem omrežju Facebook. Njeni pobudniki poudarjajo, da ne napadajo vere, jih pa moti, da država katoliški cerkvi na leto podari več kot 10 milijonov evrov. Prepričani so, da bi morala cerkev za te prejemke plačevati davke, s tem pa bi pomembno pripomogla tudi k boju proti recesiji. Skupina ima že skoraj 9000 članov, podobna skupina, ki je obdavčitev cerkve zahtevala že pred recesijo, pa je doslej zbrala 10.000 članov.

Varietejsko gledališče
- Septembra bo v Kavarni Union v produkciji Familije začelo delovati novo glasbeno gledališče Variete pod umetniškim vodstvom režiserke Ivane Djilas. Program bo osredotočen na kabarejske gledališke žanre, zvrstili pa se bodo tudi drugi dogodki: glasbeni dogodki ter jam sesioni pod vodstvom Chrisa Eckmana, filozofsko-debatni večeri pod vodstvom Boštjana Narata, pripovedovalski dogodki pod vodstvom Ane Duša, poseben program Varietejček pa bo namenjen otrokom.

Kino Otok se vrača - Festival Kino Otok, ki ga lani zaradi težav s financami ni bilo, se letos vrača. V preteklosti je bil na sporedu maja, tokrat pa bo med 10. in 14. septembrom. Letošnji jubilejni, peti festival je dobil tudi novo direktorico Loreno Pavlič, ki je že prej sodelovala pri festivalu, bila pa je tudi programska snovalka ljubljanskega Kinodvora.

Čezmejni latino - Skupni trg, ki združuje Gorico in Novo Gorico, bo v 25. junija gostil čezmejni glasbeni dogodek Koncert na meji 2009. Ta sicer že tradicionalni dogodek so skupaj pripravili Kulturni dom Gorica, Kulturni dom Nova Gorica in novogoriški HIT, tokrat pa bodo na oder povabili kolumbijsko pevko in plesalko Benicio Cardenas, ki sicer živi v Italiji, z desetimi spremljevalnimi glasbeniki.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.