Marcel Štefančič, jr.

18. 6. 2009  |  Mladina 24  |  Kultura  |  Film

Kapsule

Ekatarina velika - Kot bi bilo nekoč: Vzpon in avtodestrukcija kultnega beograjskega novovalovskega benda. Je mogoče, da pet ključnih članov benda umre v desetih letih? Insajderski, komemorativni doku.

Perzepolis: Elegantni, dobro dozirani, panoramski, dnevniški, animirana avtobiografija punce, ki se vrne v fundamentalistični Iran in ugotovi, da je z njim nezdružljiva. Po dveh stripih Marjane Satrapi.

Ženinove priče
: Fantovščina kot idealna priložnost za krize, agonije in priznanja. Ženi se Edward Burns, ki film tudi režira, toda to niso Bratje McMullen, ki so ga nekoč okronali. Plus Jay Mohr & John Leguizamo.

Med življenjem in smrtjo
: Martin Scorsese najde novega šoferja, ki agonično obupuje nad newyorško nočjo, le da ni taksist, ampak reševalec. In seveda, ne igra ga Robert De Niro, ampak Nicolas Cage. Plus Patricia Arquette.

Pojdi in živel boš: V času operacije Mojzes (1984), ko se etiopski Judje množično selijo v Izrael, mali kristjan hlini, da je Jud. Inverzija filma Evropa, Evropa via Radu Mihaileanu. Moshe Abebe & Yael Abecassis.

Hitri in drzni - Zbirka: Prvi trije deli Hitrih in drznih se sončijo v temle boksu in čakajo, da bo kak Slovenec to, kar počnejo, storil doma. Na četrtem disku so dodatki, ki še enkrat posvarijo: ne počnite tega pijani!

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.