Staš Zgonik

 |  Mladina 25  |  Ekonomija

Top flop: Najmanj razslojeni?

 

V letu 2007 je pod pragom revščine živelo 16 odstotkov prebivalcev Evropske unije. Najvišji delež ljudi pod pragom revščine so zabeležili v Latviji (21 %), sledijo pa Grčija, Španija in Romunija (20 %). Najmanjši delež živečih pod pragom revščine je bilo na Češkem in Nizozemskem (10 %). V Sloveniji delež dosega 12 odstotkov. Najbolj ogrožena populacija v Sloveniji so starejši od 65 let, pod pragom revščine jih je živelo 19 odstotkov. Med brezposelnimi jih je pod pragom revščine živelo 36, med zaposlenimi pa 5 odstotkov. Zanimivi so tudi podatki o razliki v prihodkih med najbolje in najmanj plačanimi. V celotni EU je bilo razmerje med povprečnimi dohodki 20 odstotkov najbolje plačanih in povprečnimi dohodki 20 odstotkov najmanj plačanih 1 proti 4,8. V Sloveniji je bilo to razmerje najnižje v celotni EU.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.