|  Mladina 25  |  Kultura

Revolver

Matjaž v Saatchiju! - Mladinin fotograf Matjaž Tančič, ki trenutno študira modno fotografijo v Londonu, se je med 3600 prijavljenimi na natečaju Google Photography Prize, ki je namenjen študentom fotografije iz vsega sveta, najprej uvrstil med 36 polfinalistov, nato pa še med šest finalistov, ki so za nagrado dobili priložnost, da razstavljajo v eni najbolj cenjenih londonskih galerij Saatchi Gallery. Nagrajene fotografije si lahko ogledate na: http://matjazz.wordpress.com.

Požigalčeva trgovina - Potem ko je serija humornih prispevkov o požigalcu, ki jih je navdahnil resnični piroman, ki je leta 2005 kuril po Velenju, lani na spletu postala neverjetna uspešnica, smo zdaj dobili še posebno spletno stran www.pozigalec.si, kjer je mogoče kupiti majice, brisače, nalepke in seveda tudi vžigalnike z motivom priljubljenega Požigalca. Na sprednji strani majčk denimo piše “Zašvicu ful!”, na hrbtni pa je narisan kolesar s torbo, ki ga v maniri “Kaj ti bo torba, če si kupu kolo!” zaustavlja neznanec.

Z dobro glasbo - Po lanski uspešni in odmevni kompilaciji Val 08 je Val 202 tudi letos v sodelovanju z Založbo kaset in plošč RTV Slovenija objavil javni razpis za produkcijo novih skladb, ki bodo predstavljene na kompilaciji dobre glasbe Val 09. Skladbe je mogoče prijaviti do 12. julija, najboljše pa bo izbrala ista komisija kot lani (Andrej Karoli, Jure Longyka, Jernej Vene in Igor Bašin). Več na www.rtvslo.si/razpisi in www.rtvslo.si/val202.

Grafični bienale
- Od 4. septembra do 25. oktobra bo na različnih prizoriščih v Ljubljani potekal 28. grafični bienale. Osrednja razstava Matrica: nestabilna realnost, ki bo osredotočena na sodobno grafiko v njenem najširšem pomenu, se odziva na aktualne probleme, ki jih je postavila kultna filmska trilogija Matrica. Poleg osrednje razstave bienale sestavljajo še Salon knjig umetnikov, tradicionalna razstava nagrajenca prejšnjega bienala ter spremljevalne razstave. Umetniški direktor bienala je Božidar Zrinski.

Reggae ob Soči
- Od 15. do 19. julija bo na Sotočju pri Tolminu v organizaciji Fatdance Promotions potekal festival Riversplash-Reggae Music & Culture (bivši Soča Reggae Riversplash). Med glavnimi nastopajočimi bodo Max Romero, Sly & Robbie feat, Bitty McLean, Mad Professor, David Rodigan in The Heptones, Anthony B. ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.