Staš Zgonik

2. 7. 2009  |  Mladina 26  |  Politika

Biometrija

/media/www/slike.old/mladina/tkvpotni_list_bk.jpg

© Borut Krajnc

Od tega tedna boste ob naročilu novega potnega lista morali oddati tudi dva prstna odtisa. Slovenija je namreč v imenu boja proti ponarejanju in terorizmu začela izdajati biometrične potne liste druge generacije. Prva generacija je vključevala samo biometrijo obraza. Na notranjem ministrstvu zagotavljajo, da bodo prstni odtisi shranjeni zgolj na čipu potnega lista posameznika in se bodo lahko uporabljali izključno za namen izvajanja mejnega nadzora, odvzeti prstni odtisi pa se v evidenci potnih listin ne bodo hranili ter se bodo po izdelavi in vročitvi potnega lista iz evidence izbrisali.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.