Staš Zgonik

2. 7. 2009  |  Mladina 26  |  Ekonomija

Top flop: Ostanki socializma

Leta 2007 je 46 odstotkov gospodinjstev Evropske unije živelo v stanovanjih, 30 odstotkov v samostojnih, 22 odstotkov pa v vrstnih hišah ali dvojčkih. V stanovanjih je živelo največ Latvijcev (72 %), v vrstnih hišah največ Britancev (59 %), v kategoriji samostojnih hiš pa smo na vrhu - Slovenci. Kar 65 odstotkov gospodinjstev je živelo v samostojnih hišah. Na ravni celotne EU je bil eden od članov gospodinjstva lastnik domovanja v 65 odstotkih primerov, v 21 odstotkih primerov so člani gospodinjstva plačevali tržno najemnino, v 8 neprofitno najemnino, v 7 odstotkih pa je bila namestitev brezplačna. Največji delež lastniških domovanj so imeli Romuni (96 %), najmanjši - in edini pod 50 odstotki - pa Nemci (46 %). V Sloveniji je delež med višjimi , 80-odstoten, kar 12-odstoten pa je delež gospodinjstev z brezplačno namestitvijo, po čemer smo v EU na 3. mestu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.