|  Mladina 26  |  Kultura

Revolver

Še eno narodnozabavno poletje - Kot smo že vajeni, nacionalkin razvedrilni program še vedno stavi na narodno-zabavne vsebine. Ker se petkovo rajanje v oddaji Na zdravje! odpravlja na počitnice, no, razen če ne bo Janša zahteval kakšne specialne oddaje, kot lani ob zaključku predsedovanja EU, bodo petki postregli s premiernimi posnetki narodno-zabavnih festivalov. Pravo olajšanje za vse narodno-zabavne veseljake.

Železna miselnost - Spletni prevajalniki so zakladnica smešnih, predvsem pa netočnih prevodov, in kot kaže, tudi prevajalnik na iskalniku Najdi.si, ni izjema. Če v prevajalnik vnesete angleški izraz iron curtain, boste med zadetki zaman iskali besedno zvezo železna zavesa. Namesto tega vam bo prevajalnik ponudil izraz mentality, kar sicer prevajamo kot miselnost.

Dogajanje v Ljubljani
- Od 3. julija do 7. avgusta bo na plovilu Teater Vesna, ki bo vozilo po Ljubljanici, potekal festival stand-up komedije Režeče ribe, ki ga pripravlja skupina Komikaze. Vsak večer se bosta predstavila dva komika. Od 17. do 26. julija pa bo pred Galerijo Škuc potekal festival Dobimo se pred Škucem, ki obsega glasbene, literarne, gledališke, plesne, filmske dogodke, razstavo, ustvarjalne delavnice in Škucevo tržnico.

Muzejski eksponati - V Arhitekturnem muzeju in društvu Pekinpah pripravljajo razstavo ISKRA 1946-90, s katero želijo prikazati razvoj industrijskega in grafičnega oblikovanja enega največjih slovenskih podjetij. Za zdaj jim je uspelo pridobiti dobri dve tretjini eksponatov, ostale pa še iščejo. Če boste v teh dneh delali čistko na podstrešju ali v kleti, lahko prej na naslovu http://iskra46-90.com/ preverite, ali jim lahko pomagate s kakšnim starim Iskrinim kosom.

Najboljši haiku
- Revija Apokalipsa razpisuje 12. slovenski natečaj za najboljši haiku. Na natečaju je mogoče sodelovati z največ šestimi tovrstnimi pesniškimi oblikami, najboljše pa bodo objavljene v prvi številki revije Apokalipsa v letu 2010. Haikuje pošljite v štirih izvodih, označenih s šifro, do 15. decembra 2009 na naslov Revija Apokalipsa, UI. Lili Novy 25, 1000 Ljubljana, s pripisom Za haiku natečaj.

Irska poskočnica
- 30. septembra in 1. oktobra se v ljubljanski Hali Tivoli obeta plesni spektakel Riverdance, ki je s fuzijo irske in mednarodne glasbe ter plesa prodrl v svet po svetovni premieri leta 1995 v Dublinu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.