Kapsule

Nova Evropa Michaela Palina: Palin, eks Monty Python, prepotuje novo Evropo, toda Slovenijo le omeni, in sicer Julijske alpe, lokacijo, na kateri se je nekoč raztezala železna zavesa. Rekli boste: šit! A je to vse? Ne, ravno obratno: s tem je za nas naredil več kot vsi skladi za promoviranje Slovenije. To namreč pomeni, da ne sodimo v novo Evropo, ampak v staro - Palin je hotel »ujeti« tisto čudno eksotiko, ki pa je v Sloveniji očitno ni našel. Še en Evropejec, ki ne ve, kaj bi s Slovenijo. Trije diski. Od stare železne zavese do nove železne zavese.

Gospodarji lutk: Zunajzemeljska bitja ljudi prelevijo v svoje lutke. Napeti, po svoje srhljivi, dobro zapečeni sci-fi, posnet po kultnem romanu Roberta A. Heinleina. Donald Sutherland, Eric Thal & Julie Warner.

Povest o Despereauxu: Zgodba o mišku, ki hoče postati steroidni princ iz pravljice, v katero potem tudi pade, ko mora reševati recesijsko kraljestvo. Ratatouille sreča Shreka. Matthew Broderick.

Tajni agent 000:
Trojna ničla je tajni agent WD-40, ki ga igra Leslie Nielsen, veliki parodist, kar pomeni, da vas čaka parodija Bondov, pa tudi Šunda, Hitrosti in kakopak Resničnih laži, parodije Bonda. Plus Andy Griffith.

Denar sveta grobar:
In seveda, ne pozabite, da je na trgu tudi tale fina doku slika finančno-investicijskih balonov, ki so nas pripeljali v globalno krizo. Ervin Wagenhofer nazorno pokaže, kaj se dogaja z vašim denarjem.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.