Kapsule

Nova Evropa Michaela Palina: Palin, eks Monty Python, prepotuje novo Evropo, toda Slovenijo le omeni, in sicer Julijske alpe, lokacijo, na kateri se je nekoč raztezala železna zavesa. Rekli boste: šit! A je to vse? Ne, ravno obratno: s tem je za nas naredil več kot vsi skladi za promoviranje Slovenije. To namreč pomeni, da ne sodimo v novo Evropo, ampak v staro - Palin je hotel »ujeti« tisto čudno eksotiko, ki pa je v Sloveniji očitno ni našel. Še en Evropejec, ki ne ve, kaj bi s Slovenijo. Trije diski. Od stare železne zavese do nove železne zavese.

Gospodarji lutk: Zunajzemeljska bitja ljudi prelevijo v svoje lutke. Napeti, po svoje srhljivi, dobro zapečeni sci-fi, posnet po kultnem romanu Roberta A. Heinleina. Donald Sutherland, Eric Thal & Julie Warner.

Povest o Despereauxu: Zgodba o mišku, ki hoče postati steroidni princ iz pravljice, v katero potem tudi pade, ko mora reševati recesijsko kraljestvo. Ratatouille sreča Shreka. Matthew Broderick.

Tajni agent 000:
Trojna ničla je tajni agent WD-40, ki ga igra Leslie Nielsen, veliki parodist, kar pomeni, da vas čaka parodija Bondov, pa tudi Šunda, Hitrosti in kakopak Resničnih laži, parodije Bonda. Plus Andy Griffith.

Denar sveta grobar:
In seveda, ne pozabite, da je na trgu tudi tale fina doku slika finančno-investicijskih balonov, ki so nas pripeljali v globalno krizo. Ervin Wagenhofer nazorno pokaže, kaj se dogaja z vašim denarjem.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.