Staš Zgonik

 |  Mladina 29  |  Ekonomija

Top Flop: Draga Danska, poceni Bolgarija

Primerjava cen potrošniških dobrin in storitev v Evropski uniji v letu 2008 je pokazala velik razpon. Medtem ko ima Danska, najdražja država EU, cene za 41 odstotkov višje od povprečja (indeks 141), so v Bolgariji za 49 odstotkov nižje od povprečja EU (51). Dance po žepu še posebej udarijo računi za energijo, ki so kar 69 odstotkov višji od povprečja (169). Na Irskem sta še posebej draga alkohol in tobak, kar 84 odstotkov nad povprečjem EU (184). Zanimivo, po zabavno elektroniko je najbolje oditi v Veliko Britanijo, kjer so cene najnižje, 14 odstotkov pod povprečjem (86). V Sloveniji so cene v povprečju 17 odstotkov nižje od povprečja EU (indeks 83). Zelo poceni v primerjavi z evropskim povprečjem so pri nas alkoholne pijače in tobak (74), presenetljivo draga pa so oblačila (112).


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.