|  Mladina 29  |  Kultura

Revolver

Pride tudi Lady GaGa - V Sloveniji bo, kot kaže, letos vendarle nastopilo nekaj glasbenih izvajalcev, ki sodijo med najbolj poslušane in najbolj priljubljene v svetu. Po ameriški rockovski skupini The Killers, didžeju Tiestu in večni Madonni, ki naj bi na hipodromu v Stožicah nastopila konec avgusta, v Ljubljano prihaja tudi trenutno ena najbolje prodajanih pop zvezdnic Lady GaGa, ki jo poznamo predvsem po uspešnici Poker Face. V nedeljo, 6. septembra, bo nastopila v Hali Tivoli.
Prenovljena galerija - 27. oktobra bo vrata po dolgotrajni prenovi spet odprla Moderna galerija, ki je bila zaprta od marca 2007. Prva razstava, ki jo bo ponudila, bo pregledna razstava del Zorana Mušiča iz javnih in zasebnih zbirk.

Znani finalisti
- Na Radiu Študent so izbrali šest skupin, ki se bodo letos odpravile na najdaljšo in najglasnejšo turnejo po slovenskem klubovju, v živo odigrale koncerte v studiu Radia Študent in se pojavile na kompilacijski plošči Klubski maraton 09. Tokrat je žirija po dolgotrajnem premisleku izbrala šest zasedb, in sicer Barely Modern, Flyspoon, Loudspeaker Alliance, New Wave Syria, Radical Improvisation Duet in Zircus.

Grand Rock Sevnica
- 28. in 29. avgusta bo na sevniškem gradu potekal festival Grand Rock Sevnica, na katerem bodo nastopili Elvis Jackson, The Stroj, Demolition Group, Erotic Biljan & His Heretics, Septic Scum, New Wave Syria, Iscream, Partibrejkers, Edo Maajka, The Datsuns, Muškat Hamburg, Buldogi in Uroš Planinc Group.

Moore nad kapitalizem - Ameriški režiser Michael Moore, avtor provokativnih dokumentarcev Bowling za Columbine, Fahrenheit 9/11 in Sicko, snema nov dokumentarni film, tokrat o gospodarski krizi. Pravi, da gre za ljubezensko zgodbo o kapitalizmu, ki bo idealen film za zmenke: “Ima vse - poželenje, strast, romanco in 14.000 delovnih mest manj vsak dan.”

Rastejo kljub krizi -
V Veliki Britaniji ugotavljajo, da je glasbena industrija lani kljub recesiji in siceršnjim težavam prinesla 3,6 milijarde funtov ali 4,7 odstotka dohodkov več kot leto prej. Plošče se zaradi brezplačnega nalaganja prek spleta niti približno ne prodajajo tako dobro kot v preteklosti, zaslužek pa je glasbenim skupinam uspelo nadomestiti s koncerti, katerih sponzorstva vse bolj prevzemajo velike korporacije. Koncerti so v VB lani v panogo prinesli 1,4 milijarde funtov, to je 13 odstotkov več kot leto prej.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.