|  Mladina 30  |  Kultura

revolver

Koperground 2009 - V Kopru se bo 2. avgusta začel Sunek kulture in umetnosti Koper-ground, ki ga pripravlja Društvo prijateljev zmernega napredka in bo v naslednjih treh tednih ponudil na ogled in posluh številne filme, koncerte (Marko Brecelj, Repetitor, Sirote, Žoambo Žoet Workestrao, ...), gledališke in plesne predstave, razstave, pa tudi aktivistične govore. Pripravili bodo tudi delavnice, festival pa se bo 22. avgusta končal s koncertom Eda Maajke.

Kamniški open-air
- Od 9. do 22. avgusta bo v Kamniku že šesti open-air festival Kamfest, kjer bodo nastopili svetovno znani srbski violinist Lajko Felix, srbska zasedba Repetitor, bosanski kantavtor Damir Avdić, makedonska skupina Foltin, francoski skupini Joke in La Scana del Domingo ter domači The Stroj, Chris Eckman, Melodrom in Katalena, potekala pa bosta tudi gledališki program in pripovedovalski variete.

Slovenka v Sarajevu - Slovenka, novi celovečerni film režiserja Damjana Kozoleta (Rezervni deli, Delo osvobaja), bo v drugi polovici avgusta doživel premiero v tekmovalnem programu 15. sarajev-skega filmskega festivala. Film bo gostoval na še nekaterih tujih festivalih, slovensko premiero pa bo dočakal oktobra na Festivalu slovenskega filma v Portorožu.

Mladi levi
- Program letošnjega, že 12. mednarodnega festivala Mladi levi, ki bo med 21. in 29. avgustom popestril dogajanje v Ljubljani, je takšen, kot smo si ga že dolgo želeli. Vseboval bo več močnih gledaliških predstav uveljavljenih imen, ki predstavljajo mainstream sodobnega progresivnega gledališča (med njimi Alvis Hermanis s predstavo Sonja, Superamas z otvoritveno predstavo Empire in Betontanc s slovensko premiero Možda smo mi Miki Maus), nekaj popolnoma novih odkritij in zvezd (Kornel Mundruczo s socialno dramo Frankenstein-Project), hkrati pa program še vedno dopušča okno za čisto mlade in sveže izvajalce (japonska zasedba Faifai, mladi koreografi in plesalci iz Nomad Dance Academy).

Mladi in teater
- V Veliki Britaniji so začeli intenzivno akcijo, s katero želijo v gledališča privabiti tudi mlajše obiskovalce. V zadnjih tednih so med mlade pod 25. letom starosti razdelili 50.000 brezplačnih vstopnic za več kot 200 gledališč, in kot ugotavljajo, je bila poteza, ki jo finančno spodbuja država, več kot uspešna. Do marca 2011 naj bi razdelili kar 618.000 brezplačnih gledaliških vstopnic.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.