Damjana Kolar

 |  Mladina 30  |  Kultura

Schengenfest

Rock brez meja ali festival zvoka, sonca in zabave

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved30_copy1.jpg

© Dejan Barič

V organizaciji KUD Bela krajina bo od 31. julija do 2. avgusta v Avtokampu Katra Vinica ob reki Kolpi potekal rock festival Schengenfest, na katerem se bodo v treh dneh zvrstili številni odlični koncerti in DJ-program. Prvi dan bodo nastopili Dan D, Trkaj & Rapostoli, Chocolate Nipples in Nove konzerve, drugi dan Siddharta, Non, Happy Ol’McWeasel, Soul Food, Crazy Lemon, Kill Kenny in Silence Abuse, tretji dan pa Psihomodo Pop, Strojmachine, Ballearic Elegance Live! in 2B. Poleg tega festival ponuja tudi številne športne igre, improligaško delavnico, sončenje in kopanje v Kolpi, posebnost festivala pa je s streho pokrito celotno prizorišče v primeru dežja.
Več o tem, zakaj so se odločili za ta festival, nam je povedal predstavnik organizatorjev Bojan Rojko: “Za organizacijo Schengenfesta smo se odločili, ker v Beli krajini ni večjega rock open air festivala. Glavna funkcija festivala je dobra volja in zabava. Seveda pa v okviru rock kulture nosi v sebi sporočilo svobode, neodvisnosti posameznika (leta 1918 so se odcepili od tedanje kraljevine Jugoslavije in je tri dni obstajala celo Viniška republika), humanizma in civilne iniciative. Poleg velikega števila rock izvajalcev bodo obiskovalci lahko uživali v naravnih lepotah Vinice, Kolpe ter se udeležili impro delavnice, na voljo bodo športne igre in drugi dogodki. Želja organizatorjev KUD Bela krajina je, da bi Schengenfest postal tradicionalen ter programsko vsako leto bogatejši. S tem pa tudi promovira Belo krajino v širšem slovenskem kontekstu.” Več na: www.schengenfest.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.