|  Mladina 32  |  Kultura

Revolver

Spet vse odpovedano - Odpovedovanje koncertov velikih zvezd v Sloveniji postaja že kar folklora. Po Michaleu Jacksonu, Alanis Morissette, Marilynu Mansonu, Tokio Hotelu, Lennyju Kravitzu in kopici drugih megazvezdnikov, ki so skoraj nastopili v Ljubljani, je bil nedavno le nekaj dni po objavi odpovedan koncert Lady Gaga, nazadnje pa še koncert Madonne, kljub temu da so organizatorji z oglasi za koncert zapolnili sleherni straniščni prostor v slovenskih lokalih. Skupaj z Madonno odpade tudi nastop Paula Oakenfolda v ljubljanskem InBoxu.

Napad na gruzijskega blogerja? - Hekerski napad, ki je prejšnji teden ohromil LiveJournal ter spletni omrežji Facebook in Twitter, naj bi bil usmerjen na 34-letnega gruzijskega profesorja ekonomije, ki je na svojem blogu pod imenom Cyxymu kritiziral Kremelj zaradi vojne v Južni Osetiji. Začelo se je s poplavo vsiljene pošte, s katero naj bi Cyxymu vabil prejemnike na svoj blog. Zaradi velikega obiska je bil LiveJournal prisiljen ugasniti njegov blog, skupila pa sta jo še spletni omrežji, ki nekaj časa nista delovali. Max Kelly, ki na Facebooku skrbi za varnost, je že potrdil, da je šlo za organiziran napad na gruzijskega blogerja. Cyxymu sumi Kremelj.

Zmaj ma mlade
- Ta teden se je v Postojni začel festival Zmaj ma mlade, edini festival, ki se poleti odvija v centru Postojne. Letos nekoliko okrnjen bo vseeno trajal do sredine septembra. Nastopajo Vimmba iz Nemčije, Red Five Point Star, Zablujena generacija, Čompe, Orlek, Demolition Group, Mia Žnidarič in nevidni orkester, Boem, Tekochee kru, Kombo Zlatka Kaučiča, med gledališkimi predstavami pa monokomediji Čefurji raus in Za znoret ter ulično gledališče Štefka in Poldka s predstavo Grema smučat.

Naslednji vikend brez meja
- 21. in 22. avgusta bo v Mariboru že 16. No Border Jam festival, na katerem bodo nastopile punk skupine iz Slovenije, Avstrije in Italije. Domači gostje festivala bodo CZD in Anaeroba, avstrijsko sceno predstavlja klub Explosiv iz Gradca, iz Italije pa prihajajo O.S.D.S. Punx from Stara Gorica.

Grand Rock Sevnica se bliža - Zadnji vikend poletnih počitnic bo tradicionalni festival Grand rock Sevnica tudi letos ponudil obilico znanih glasbenih imen. Zibali se bomo ob glasbi bendov Elvis Jackson, The Stroj, Demolition Group, New Wave Syria, Partibrejkers, The Datsuns, Edo Maajka, Buldogi in drugi. Tresti se začne 28. avgusta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.