Saša Eržen

 |  Mladina 32  |  Kultura

Olje z okusom masla

Sintetični puter za bolj zdrav futer?

/media/www/slike.old/mladina/phudo32.jpg

© Saša Eržen

Po krompirjevem čipsu z okusom klobase in kokošji pašteti z okusom pice nas je doletelo še sončnično olje z okusom masla. Za vse, ki želijo, da bi jim šlo kuhanje kot po maslu, a brez holesterola - zakaj bi sicer nekdo uporabljal fejk okus masla, če je tu original? Zahvaljujoč 2,3-butandionu, ki ga uporabljajo za aromo surovega masla, sončnično olje skoraj bolj diši po putru od samega putra. Priporočajo ga za pečenje, praženje, dušenje, omake, testenine, sladice in druge jedi. Lahko ga sicer segrejemo do visokih temperatur, ker pa je olje umetno aromatizirano, rafinirano in ima višjo energijsko vrednost kot originalni mlečni izdelek, je vprašanje, koliko bolj zdravo življenje v resnici omogoča.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,5 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal ali Google Pay

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,5 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 16,20 EUR dalje:

Saša Eržen

 |  Mladina 32  |  Kultura

/media/www/slike.old/mladina/phudo32.jpg

© Saša Eržen

Po krompirjevem čipsu z okusom klobase in kokošji pašteti z okusom pice nas je doletelo še sončnično olje z okusom masla. Za vse, ki želijo, da bi jim šlo kuhanje kot po maslu, a brez holesterola - zakaj bi sicer nekdo uporabljal fejk okus masla, če je tu original? Zahvaljujoč 2,3-butandionu, ki ga uporabljajo za aromo surovega masla, sončnično olje skoraj bolj diši po putru od samega putra. Priporočajo ga za pečenje, praženje, dušenje, omake, testenine, sladice in druge jedi. Lahko ga sicer segrejemo do visokih temperatur, ker pa je olje umetno aromatizirano, rafinirano in ima višjo energijsko vrednost kot originalni mlečni izdelek, je vprašanje, koliko bolj zdravo življenje v resnici omogoča.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.