|  Mladina 33  |  Kultura

Revolver

Rdeča pika - Studio za vizualne komunikacije IlovarStritar, ki ga vodita oblikovalca Robert Ilovar in Jernej Stritar, je dobil letošnjo prestižno mednarodno nagrado red dot za komunikacijsko oblikovanje (Red Dot Communication Design Award), in sicer za celostno podobo Festivala slovanskega filma, ki je lani potekal v Bruslju.

Kunigunda 2009
- V Velenju bo še vse do 29. avgusta potekal 12. festival mladih kultur Kunigunda 2009, ki ponuja glasbene, razstavne, filmske in gledališke dogodke. Med drugim je na ogled poslikava kipov sprave med črnimi in rdečimi, kot si jo je zamislil glasbenik in večmedijski avtor Stane Špegel, metalska zasedba Kaoz pa zadnji dan festivala menda napoveduje svoj konec.

Za erotično zbirko
- Celjska Galerija erotike Račka vabi k sodelovanju pri oblikovanju zbirke in muzeja erotičnih predmetov. Iščejo najrazličnejše predmete, ki jih ljudje na osebni ravni povezujejo z erotiko: fotografije, video, pisma, darilca, spominke in predmete, ki ste jih dobili ob različnih priložnostih, denimo na dekliščini, fantovščini, zmenkih ... Predmete zbirajo na naslovu: Zavod Celeia Celje, Center sodobnih umetnosti/Galerija Račka, Krekov trg 3, Celje.

Razstavni hit
- Razstava, ki jo je v domačem Bristolu sredi junija pripravil bržkone najslavnejši grafitar na svetu, skrivnostni Banksy, je privabila še bistveno več obiskovalcev, kot so načrtovali organizatorji. Že prvi dan si jo je ogledalo 8500 obiskovalcev, doslej pa jo je videlo že skoraj pol milijona ljudi. Razstava v Muzeju in galeriji Bristol, ki je Banksyju pustil popolno umetniško svobodo pri opremi muzejskih prostorov, bo sicer na ogled do konca avgusta.

Vesolje veselja 2
- 4. septembra bo v Ljubljani že drugo leto zapored potekal SIOL-ov festival Vesolje veselja, katerega glavna zvezda bo tokrat britanska pevka Joss Stone. Poleg nje bodo nastopili še Siddharta, Neisha, Maya, Leeloojamais, Zlatko, Fusion Pop in Glam. Prizorišče dogodka bo na lokaciji bodoče Emonike - med Vilharjevo cesto in železniško progo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.