|  Mladina 34  |  Kultura

revolver

Nova slovenska nadaljevanka - Jeseni se nam na TV Pika obeta nova slovenska serija 7 dni življenja modela, ki bo po Strasteh zagotovo navdušila oboževalce televizijskega trasha. Dve vlogi, vsako z drugačnim naglasom, bo odigrala Nana Zeneli, ki sicer na omenjeni televiziji občasno vodi kakšno oddajo o slovenski estradi. Njen mož, reper Gena, bo igral šejka. Televizijski in radijski voditelj Robert Roškar pa je očitno dobil življenjsko vlogo, saj bo igral biseksualnega zahrbtnega manekena. V seriji bo svoje izvrstne igralske sposobnosti pokazalo še nekaj manekenk in tudi kakšna misica (znane igralce boste v nadaljevanki iskali zaman), glede na to, da so nekatere prizore snemali v razstavnem salonu Harvey Norman, pa si res lahko obetamo pravo “vizualno poslastico”.

Otvoritvena Genova
- 1. septembra svoja vrata spet odpira Kinodvor, in sicer s premiero filma Genova v režiji Michaela Winterbottoma, ki je med drugim režiral tudi Pot v Guantanamo, Dobrodošli v Sarajevu, 9 orgazmov in 24-urni žurerji.

Mladi bienalci - Od 3. do 12. septembra v Skopju pripravljajo 14. bienale mladih umetnikov Evrope in Sredozemlja, na katerem bo sodelovalo okoli 700 mladih umetnikov, med katerimi bodo tudi slovenski ustvarjalci. Na področju vizualne umetnosti se bosta predstavili Nika Autor in Kaja Kraner, na področju oblikovanja Urh Sobočan (Tricikel Design), na področju uprizoritvene umetnosti Nina Božič in trojec Nika Autor/Miha Ciglar/Tina Valentan, na področju literature Glorjana Veber, na področju glasbe Vasja Progar, z urbano akcijo Dominik Mahnič ter s filmom Scan, Pack, Pay and Go Dejan Žinko in Miloš Jakovic.

Špic - Cvak! -12. oktobra bo v Cankarjevem domu na sporedu glasbeno-plesni dogodek Špic - Cvak!, na katerem se bo predstavila skupina Katalena, tej se bosta pridružila še harmonikar Marko Brdnik in violinistka Jelena Ždrale ter 13 baletnih plesalcev SNG Maribor pod vodstvom koreografov Valentine Turcu in Edwarda Cluga.

Festival flamenka - Od 17. do 23. oktobra bo v Cankarjevem domu in Unionski dvorani 3. mednarodni festival flamenka, ki ga bo odprl gala spektakel z gosti Carmina Flamenca, na katerem bodo nastopili Anže Palka & New Flamenco Orchestra (gosta Ivan Vargas in Ditka Haberl), nadaljeval se bo s turškim flamenkom, Noches de Bohemia, večerom tradicionalnega flamenka ter nastopom svetovno priznane pevke flamenka Esperanze Fernandez.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.