Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 34  |  Kultura  |  Film

Garfield in festival zabave

Garfield's Fun Fest, 2008 Mark A.Z. Dippé & Eondeok Han

Mestni fant.
Se še spomnite komedije Mestni fantje, v kateri si je skušal otopeli, zdolgočaseni Billy Crystal povrniti nasmeh? In kako je to storil? S prijateljema se je odpravil na mitski divji zahod - v divjino, na »božji vrt«, ki Američana že tradicionalno preporodi. Garfield je tipični Američan: tudi on je v mestu otopel, le da ni izgubil nasmeha, ampak zabavnost, smešnost - ni več funny. In kaj stori, da bi postal spet funny? Odpravi se v mitski gozd, kjer naj bi bila magična fontana - »voda smeha«. Spiješ to vodo - in spet si zabaven. Toda voda je le voda, in to dobesedno - če hočeš biti zabaven, ti ni treba igrati, zganjati cirkusa ali pa hliniti, da si nekaj, kar nisi, ampak moraš biti le to, kar si. Be yourself, sporoča animirani film Garfield in festival zabave. Voda je tu čisti placebo: spiješ malce vode - in že se počutiš bolje. Voda tu ne povzroči nobene kemično-fizične spremembe, toda ima predviden blagodejni učinek. Jasno, tak placebo je tudi divji zahod - Američane že zgolj misel nanj povsem preporodi. Animacija Gar-field in festival zabave, ki je v Ameriki niso vrteli v kinu, bo nasmeh vrnila le kakemu otroku, odrasli pa se bodo insajdersko nasmehnili ob referenci na Schwarzeneggerja - Mark A.Z. Dippé, ki je to digitalno animacijo korežiral, je namreč soustvaril T-1000, enega izmed prvih velikih digitalnih likov, Schwarzeneggerjevega tekmeca v Terminatorju 2.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.