|  Mladina 35  |  Kultura

Revolver

Najstniška Metelkova - Od 10. do 12. septembra bo Metelkova praznovala sladkih 16 let, ki jim bo namenila zabavo, vredno vsake spodobne najstnice. V četrtek boste lahko menjali oblačila, ustvarjali v Jalla Jalli, pogledali, kako se upirajo študentje na Primorskem, za starejše občane pa se bo vrtela lahkotna muzika na letnem vrtu Gala hale. V Channel Zero bodo sicer nastopili Corpus Christi, Somrak, Naberius in Descending Darkness, v Gali 7 That Spells, v Gromki pa legendarni Andrej Rozman Roza. V soboto bo potekal tradicionalni Metelkova Open ping pong turnir, v Gromki bo Aritmija, v Menzi pa Ghosts of Time. V nedeljo bodo na skriti lokaciji pred stavbo Pešaki igrali Deca debilane ter Belatehnika&beladona, v Gali bo Obsešen pankrok sešen, za svečke na torti upihnit pa Moveknowledgement v Menzi in Terrafolk v Gromki. V Channel Zero bosta rajala francoski bend Robot Orchestra in francoski vanmenbend La parade homme orchestre de Gatechien. Seveda poučnega dogajanja ne bo manjkalo niti čez dan.

Spet v Benetkah - Novi kratki film scenarista in režiserja Jana Cvitkoviča To je zemlja, brat moj bo doživel svetovno premiero v tekmovalni sekciji Corto Cortissimo na 66. Mostri, ki trenutno poteka v Benetkah. V programu bo prikazanih 18 filmov iz šestnajstih držav, projekcija Cvitkovičevega filma pa bo 8. septembra ob 17. uri. Cvitkovič sicer na festivalu sodeluje že tretjič; po uspehu s celovečernim filmom Kruh in mleko (2001), ki je bil nagrajen z levom prihodnosti, je v isti tekmovalni sekciji predstavil tudi kratki film Srce je kos mesa (2004).

Koncertna ponudba - 17. septembra se v ljubljanski Cvetličarni začne nova sezona koncertov, ki jo bo odprla hrvaška zasedba Hladno pivo. 24. septembra sledi koncert Ramba Amadeusa z gosti, 15. oktobra pa bo nastopil Edo Maajka. 22. februarja naslednje leto pa naj bi v ljubljanski Hali Tivoli - če ne bo sledil seriji odpovedi velikih koncertov, v kateri so se v kratkem času zvrstili Madonna, Lady Ga Ga in Paul Young - nastopil angleški glasbenik Chris Rea.

Poletne diete - Lestvica Naj 10 v slovenskih knjigarnah je pokazala, da smo v Sloveniji tudi v avgustu najbolj kupovali knjigo Gorana Vojnoviča Čefurji raus. Lestvica je tudi sicer skoraj enaka julijski, zanimivo pa je, da je zrasla prodaja Montignacove dietne knjige, kar bi verjetno lahko povezali s sezono kopanja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.