|  Mladina 36  |  Kultura

revolver

Prva stripovska nagrada - Mladinin Tomaž Lavrič je prejemnik prve slovenske nagrade za umetniške dosežke na področju stripa, nagrade Milka Bambiča. Kot sta zapisali pobudnici nagrade, reviji Humornik in Stripburger, je nagrado prejel “za svežo, šokantno in zabavno stripovsko nadaljevanko Sokol in golobica, za sklenitev dolgoletnega uredniškega dela pri eklektičnem projektu Slovenski klasiki v stripu ter za stalno prisotnost satirične Diareje”. Revija Humornik je podelila tudi nagrado za literarne dosežke na področju humorja in satire v minulem letu; prejel jo je vsestranski Andrej Rozman - Roza.

Twitter festival v Ljubljani - Zgodnji kupci Mladine lahko v petek, 11. septembra, v Ljubljani še ujamete Twestival. Gre za druženje uporabnikov Twitterja, kjer se udeleženci družijo brez računalnikov in interneta, prvič pa so ga po vsem svetu organizirali lani. Letos bo Twestival med 10. in 13. septembrom potekal v 45 državah in v 183 lokalnih različicah. Slovenska verzija festivala bo tudi dobrodelno obarvana, saj organizatorji po spletnem glasovanju že ves teden zbirajo denarna in nedenarna sredstva za Zavetišče za živali Horjul, ki se po poletju sooča s prezasedenostjo. Vabljeni tudi neuporabniki Twitterja.

Janša straši še po Facebooku - Očitno se grenkega priokusa njegove štiriletne vladavine še nekaj časa ne bomo znebili, saj je Janševo ime te dni strašilo tudi med uporabniki Facebooka. V ponedeljek so nekateri med brkljanjem po fotografijah v zgornjem desnem kotu opazili, da je namesto oznake “Next” (Naprej) ali zadnje strani s fotografijami pisalo enostavno “Janša”. Janša je, kot kaže, postal sinonim za zadnjo stran, konec veselja. Vsekakor čestitamo hekerju za simpatično motnjo.

Elvisi za nagrado MTV - Skupina Elvis Jackson je nominirana za nagrado MTV Europe Music Award v kategoriji Best Regional Act. Za njih lahko še vse do 11. oktobra glasujete na http://ema.mtvadria.com/vote, poleg njih pa so nominirani še Darkwood Dub iz Srbije, Lollobrigida iz Hrvaške, Dubioza Kolektiv iz Bosne in Hercegovine ter Superhiks iz Makedonije. Zmagovalci iz vsake regije pa bodo znani 12. oktobra, ko se bodo pomerili z 21 nominiranci za naslov Best European Act. Zaključna prireditev bo 5. novembra v Berlinu.

Bradati trio - V ljubljanski Hali Tivoli naj bi 16. oktobra nastopila legendarna teksaška rock atrakcija ZZ Top v originalni zasedbi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.