|  Mladina 37  |  Kultura

Revolver

Slovo Cvetličarne - Ekipa Cvetličarne je presenetljivo sporočila, da bo obratovala le še v septembru. Poslovili se bodo v petek, 25. septembra, na zadnjem večeru Free Friday Night z Joejem Montano. Napovedani koncerti serije Limited Edition (Hladno pivo, Rambo Amadeus in Edo Maajka) so odpovedani. Organizatorji pravijo, da je v danih razmerah na trgu in ob obstoječi zakonodaji izjemno naporno delati takšne stvari in da so o zaprtju razmišljali že vse poletje.

Henkel Art
- Slovenska umetnica Aleksandra Vajd se je uvrstila med letošnje finaliste Henkel Art.Award.2009, ki se bodo potegovali za glavno nagrado v višini 7000 evrov, organizacijo lastne razstave v domači državi in posebno predstavitev v Muzeju moderne umetnosti na Dunaju. Predstavila se bo skupaj s Hynekom Altom iz Češke, med finalisti pa so še Mladen Miljanović (Bosna in Hercegovina), Agnieszka Kurant (Poljska), Ivan Grubanov (Srbija) ter Lucia Tkacova/Anetta Mona Chisa (Slovaška). Slovesna podelitev nagrad in predstavitev umetniških del bo 25. novembra v Muzeju moderne umetnosti na Dunaju.

Slovenski film v Portorožu - Od 1. do 3. oktobra bo v Avditoriju Portorož potekal 12. festival slovenskega filma, na katerega se je prijavilo 74 filmov, selekcijo pa je opravil Jože Dolmark, ki je v tekmovalni program uvrstil deset celovečernih, pet srednjemetražnih in 25 kratkih filmov, v pregledni program pa šest celovečernih in tri srednjemetražne filme.

BBC na borzo? - Visoko profitna divizija britanske javne RTV BBC, BBC Worldwide, naj bi kljub dosedanji povsem javni naravnanosti v kratkem postala vsaj delno privatizirana. Vodstvo je namreč napovedalo, da bodo v prihodnji reviziji, ki jo bodo opravili po končani digitalizaciji, odločali, ali bodo divizijo dali na borzo, ali pa njen del ponudili kateri od konkurenčnih televizij. BBC Worldwide je lani zaslužil približno milijardo funtov s prodajo oddaj, kot so Strictly Come Dancing in Top Gear, njegov dobiček pa je znašal 103 milijone funtov.

Literat Rode - Ta teden sta pri Mohorjevi založbi izšli dve lični knjižici izpod peresa kardinala Franca Rodeta: Duhovne vaje za duhovnike (Brez mene ne morete ničesar storiti) ter Vera in kultura v Evropi. Rode je ob izidu dejal, da je Evropa nosilka nekaterih vrednot, ki so nedvomno najvišje vrednote človeštva. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj si kardinal Rode misli o fenomenu evropocentrizma.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.