|  Mladina 39  |  Kultura

revolver

Operna menjava - Ljubljanski Operi, ki jo že leta pretresajo afere, naj bi se spet obetala kadrovska menjava na vrhu. Dosedanji ravnatelj Kristijan Ukmar naj bi odšel, najverjetneje pa naj bi ga nasledil nekdanji predsednik GZS Jožko Čuk, sicer tudi nekdanji predsednik sveta ljubljanske Drame.

Mimo volje zaposlenih - Programski svet RTV Slovenija je po pričakovanjih potrdil imenovanje Uroša Urbanije za novega odgovornega urednika RTV-jevega multimedijskega centra. S tem se je odločil pohoditi mnenje zaposlenih, ki Urbanije ne želijo za šefa, ker so njegove medijske izkušnje kljub temu, da je zadnji dve leti urednik notranjepolitične redakcije na STA, pičle. Zaposleni so sicer podprli dva druga, bistveno bolj izkušena kandidata, Vanjo Vardjana in Kajo Jakopič, ki pa ju vodstvo nacionalke ne želi.

Spet nagrajeni Lent - Festival Lent, ki v začetku poletja poteka v Mariboru, je na 54. letnem kongresu mednarodnega združenja festivalov in prireditev (IFEA) v Indianapolisu prejel nekaj najvišjih nagrad tudi za letošnjo izvedbo festivala. Tokrat so mu pripadle nagrade Gold Pinnacle Award za programsko knjižico, Silver Pinnacle Award za letak in za majico ter Bronze Pinnacle Award za preostalo promocijsko gradivo.

Fritzl kot inspiracija
- Po avstrijskem režiserju Hubsiju Kramarju je zdaj tudi britanski vizualni umetnik Nicolas Ruston deležen očitkov, da zlorablja razvpiti primer nasilja v družini Fritzl. Ruston ne skriva, da je ta primer inspiriral njegov projekt, ki je mešanica scene za snemanje porničev in Fritzlove kleti, a vztraja, da se dejansko ukvarja s tem, da so bili Fritzlovi otroci rojeni v okolje, kjer so bili edino okno v svet množični mediji oziroma televizija. Inštalacija je na ogled v londonski galeriji Holster Projects.

Mesto žensk - Letošnji, 15. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk bo pod geslom Svetovni jug od 9. do 18. oktobra potekal na različnih ljubljanskih prizoriščih. Festival bo odprl film Ženske brez moških (r. Shirin Neshat), v naslednjih dneh pa se bodo zvrstili še koncerti (Chicks On Speed, Mercedes Peon, Diamanda Galas), performansi (Lesley Yendell, Azra Akšamija, Nora Chipaumire), plesne in gledališke predstave (Karima Mansour, Sol Pico, Nataša Živković), razstave, umetniške akcije (Nahomi Ximenez, Marija Mojca Pungerčar), predavanja ter bogat filmski program.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.