|  Mladina 40  |  Kultura

revolver

Spletna nadaljevanka - Če vam je bil všeč spletni hit zadnjega leta, kratki igrani film o resničnem velenjskem Požigalcu, potem vas bo gotovo zanimala tudi nadaljevanka Dan ljubezni, ki ju pripravljajo isti avtorji. Gre za mladi produkcijski skupini DSJ.Crew in KNPro, ki ju poznamo po številnih filmčkih, pa tudi po videospotih za Trkaja, Zlatka in Flamieja. Tako kot film o Požigalcu bo tudi serija na ogled le na spletu, načrtujejo pa 12 delov, dolgih od štiri do sedem minut, pri čemer bodo nove epizode objavljali vsak drugi teden. V glavnih vlogah bosta nastopila Niko Zagode in Luka Marčetić, ki je tudi avtor in režiser serije. Na prvi del bo treba počakati do konca oktobra, trailer pa je že na www.danljubezni.com.

Marihuana Marš 2009
- V soboto, 10. oktobra, bo v parku Tivoli potekal letošnji Marihuana Marš, s katerim bo skušal ŠOU v Ljubljani ob glasbi (Dalaj Eegol, Klemen Klemen, Carina & drugi) in razpravi ponovno odpravljati stereotipe o uživalcih marihuane.

Slovenija je bolna - Prekletstvo, ki ga je nad Slovenijo spustil Michael Moore, ko je objavil lestvico, kjer je Slovenija po kvaliteti zdravstvenega sistema slabša od ZDA, se kar ne neha. Ne samo, da si nas je privoščil komik Steve Colbert, ki se je v oddaji drl “Suck it, Slovenia!”, tudi bolj “resni” kolumnisti, kot je Nicholas Kristof, ki je mimogrede tudi Pulitzerjev nagrajenec, je nedavno ponovil sintagmo “slabši celo od Slovenije”, ta se je prvič pojavila v njegovi kolumni že pred leti. Opozorila generalne konzulke v New Yorku Alenke Suhadolnik pač ne zaležejo.

Hirst je največji
- Na letošnji lestvici najbolj vplivnih ljudi iz sveta umetnosti ponovno vodi Damien Hirst, ki je prvo mesto zasedel že leta 2005. Hirsta naj bi na prvo mesto vrnila nedavna prodaja del, ki mu je prinesla 111 milijonov funtov. Na lestvici je med prvimi desetimi prvič tudi ženska, ki je tja prišla sama, Kathy Halbreich, ena od vodij newyorške MOME, na 63. mesto pa je prišel tudi Banksy, ki je tako prvi ulični umetnik, ki se je znašel na lestvici. Sicer pa se Hirst, kljub zavidljivemu položaju, vrača k slikanju; nič več vlaganja krav v formaldehid torej.

Francoski novi val
- Cankarjevemu domu se med 21. in 29. oktobrom obeta filmski ciklus ob 50. obletnici francoskega novega vala, v okviru katerega bodo predvajali filme Truffauta, Varda, Godarda, Bressona, Cocteauja in drugih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.