|  Mladina 41  |  Kultura

revolver

Eko oddaja? - RTV Slovenija naj bi naslednje leto, če ji bo uspelo dobiti evropska sredstva, začela predvajati oddajo o okolju Ekotrip, ki bi jo vodili Barbara Zrimšek in Mojca Mavec. Slednjo poznamo po tem, da je kot voditeljica oddaje Čez planke na stroške RTV prepotovala pol sveta, obe pa sta nato kot avtorici oddaje EUtrinki prepotovali še celo Evropo. Tudi v tokratni oddaji naj bi očitno ohranili mednarodni pristop, saj bi glede na programske načrte RTV voditeljica, ki bi odšla na teren, lahko nekaj skuhala, recimo “z danskim kuharjem, ki uporablja alternativni vir energije, in nam zaupa, kako tudi v kuhinji varčujemo z njo”.

Nogometna zmeda - Seveda smo vedeli, da bo nogometna kombinacija Slovenija-Slovaška povzročila mnogo zmede med tujimi novinarji, a da se v past tako rad ujame tudi CNN, nas vsakič znova preseneti. Tokrat so denimo napovedali, da Slovaško čaka dvoboj s San Marinom, Slovenijo pa s Poljsko (seveda je ravno obratno). A vsaj vedo, da Slovenija obstaja. Največji španski finančni časopis El Economista je nedavno objavil zemljevid, kjer se Avstrija prelije naravnost v Hrvaško.

Obsojena pingvina - Po podatkih Ameriške knjižnične zveze je rekorderka po številu predlogov za prepoved prodaje knjiga And Tango Makes Three (Skupaj s Tangom smo trije), ki govori o resničnem moškem paru pingvinov v newyorškem živalskem vrtu, ki sta našla jajce in skupaj vzgojila mladega pingvinčka. Seveda je ljubeča gejevska družina takoj razburila nekatere Američane, ki so knjigo označili za nemoralno. A knjiga je kljub temu prava uspešnica in se že uvršča na vrh Amazonove lestvice knjig, ki so doživele najhitrejšo rast v prodaji.

Broadway v Ljubljani
- 6., 7. in 8. novembra bo v Cankarjevem domu v Ljubljani premierno na ogled plesno-glasbeni dogodek Muzikal Broadway, ki ga sestavljajo uspešnice iz izvirnih ameriških broadwayskih muzikalov Mačke, Lasje, Kabaret, Ples vampirjev, Ples v dežju in Chicago.

Tarasu v spomin
- 29. oktobra bo v organizaciji Študentske zložbe in Ustanove Tarasa Kermaunerja potekal mednarodni simpozij o literarnem zgodovinarju Tarasu Kermaunerju in njegovem pomenu za zdajšnji svet in čas, na katerem bodo sodelovali Ivo Svetina, Alenka Goljevšček, Krištof Dovjak, Kristijan Muck, Karel Gržan, Matjaž Briški, Lev Kreft, Neda Pagon, Vladimir Kopicl in Dušan Voglar.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.