|  Mladina 42  |  Kultura

Revolver

Moderne še ne bo - V torek, 27. oktobra, je bila v Ljubljani predvidena težko pričakovana otvoritev prenovljenih prostorov Moderne galerije, a se to žal ne bo zgodilo, ker se je prenova, kot je to pri kulturniških projektih očitno že običajno, zavlekla. Zdaj napovedujejo, da naj bi otvoritev vendarle dočakali 24. novembra.

Slovenski klasiki tekmujejo
- V torek pa zato brez dvoma štarta 4. bienale vidnih sporočil Slovenije in ob otvoritvi bodo, kot vedno, podelili tudi Brumnove nagrade. Med deli, ki se potegujejo zanje, je tudi naslovnica zbirke stripov Slovenski klasiki v stripu!, ki jo je uredil Tomaž Lavrič, izdala pa sta jo Mladina in Forum Ljubljana. Naslovnica tekmuje v kategoriji Knjižni ovitek, zasnovala in ilustrirala pa jo je Kaja Avberšek.

Francoski elektro
- 14. decembra bo v Hali Tivoli nastopil francoski elektronski pop duet Air, ki je pred kratkim izdal nov album Love 2.

Vrača se Liffe
- Od 11. do 22. novembra bo na različnih prizoriščih v Ljubljani in v mariborskem Koloseju potekal jubilejni dvajseti Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe). Filmi bodo prikazani v sekcijah Perspektive (tekmovalni sklop za nagrado vodomec), Predpremiere, Kralji in kraljice, Panorama svetovnega filma, Ekstravaganca, Proti vetru, Fokus (mlada generacija režiserk iz Južne Amerike), Retrospektiva (avstrijski režiser Mihael Haneke), Tematski cikel (posvečen 20. obletnici padca berlinskega zidu) in Svet na kratko (tekmovalni sklop kratkih filmov). Letošnji novosti sta sklop filmov za osnovnošolce in srednješolce Kinobalon ter Medsosedsko koprodukcijsko srečanje, ki se ga bodo udeležili producenti in drugi filmski strokovnjaki iz Slovenije in sosednjih držav.

Nova nadaljevanka
- TV Slovenija za naslednje leto načrtuje televizijsko nanizanko z naslovom Moji, tvoji, najini, v kateri naj bi 35-krat po 25 minut spremljali življenje novopečenega zakonskega para, ki je “ob skupnem dojenčku prinesel v zakon tudi otroke iz prejšnjih zakonov” in naj bi bil njun dom zato “neizčrpen vir humornih situacij”. Globoko upamo, da bo nadaljevanka res presenetila - v nasprotju z morebitno novo oddajo, s katero želi vodstvo TVS popestriti sobotni elitni termin ob 20. uri. Vse namreč kaže, da bi spet dobili oddajo, ki bi se ukvarjala z ničkolikokrat prežvečenimi zimzelenimi popevkami ...

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.