|  Mladina 43  |  Kultura

revolver

Nagrajeni Klasiki - Zbirka Slovenski klasiki v stripu!, ki jo je uredil Tomaž Lavrič, izdala pa sta jo Mladina in Forum Ljubljana, je prejela Brumnovo nagrado v kategoriji knjižnih ovitkov. Naslovnico je zasnovala in ilustrirala Kaja Avberšek, žirija pa je ocenila, da gre za “nepretenciozni, bistroumni in duhoviti ovitek, ki povabi gledalca, naj se nasmeji šali”.

Domoljubja ni konec
- Pomočnik direktorja TV Slovenija Igor Pirkovič je neusahljiv vir domoljubnih pesmi. Potem ko je napisal besedilo pesmi Za Slovenijo živim, ki jo je naknadno za svojo himno posvojila SDS, je nedavno skupaj z mirovnikom Giannijem Rijavcem v hotelu Union predstavil novo srce parajočo pesem V meni bije slovensko srce. Kdo ve, morda tudi to pesem za svojo himno vzame katera od domoljubnih strank.

Cvetličarna se vrača - Po nekoliko nepričakovanem septembrskem zaprtju Cvetličarne naj bi to priljubljeno prizorišče svoja vrata ponovno odprlo v petek, 20. novembra. Delno prenovljena ekipa naj bi skušala urediti infrastrukturo dvorane in najemniške spore, ki si jih je nakopala prejšnja ekipa, sicer pa naj bi program še naprej vodil Damir Janković, vsebine naj bi ostale podobne kot v preteklosti, 10. decembra pa naj bi nastopili Zabranjeno pušenje.

Oblikovalski obisk - 17. in 18. novembra bo v CUK Kino Šiška v Ljubljani potekal Emzinov seminar vizualnih komunikacij. Prvi dan se bosta predstavila ameriški oblikovalec Art Chantry (poznamo ga po naslovnicah Nirvaninih plošč) in danski oblikovalec Finn Nygaard, drugi dan pa irski oblikovalec Declan Stone in madžarski oblikovalec István Orosz.

Umetnost na olimpijadi - Čeprav je do poletnih olimpijskih iger v Londonu še skoraj tri leta, je že znano, katera umetniška dela bodo v času tega megalomanskega dogodka zaznamovala posamezne regije Velike Britanije. Med 2000 predlogi so izbrali dvanajst najbolj ambicioznih, v katere naj bi vložili 5,4 milijona funtov, med njimi pa so orjaška lutka Lady Godive, ročno vodeni devetmetrski levi, nogometno igrišče v naravni velikosti, vodna elektrarna, ki spodbuja trajnostni razvoj ...

Marcelove grozljivke - 31. oktobra bo v Kinodvoru celo noč potekala 2. noč grozljivk, na kateri bodo predvajali filme Očim, Dobrodošli v deželi zombijev, Hiša demonov, Teksaški pokol z motorko, Džungla in Ugrabljena. Gre za šest vrhuncev krvavega žanra po izboru Marcela Štefančiča, jr.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.