|  Mladina 44  |  Kultura

revolver

Spletni strip - Na spletni strani www.paradisemisplaced.si je mogoče od 24. oktobra vsako nedeljo prebrati novo epizodo spletnega stripa Založeni raj (Paradise Misplaced) znanega slovenskega striparja Izarja Lunačka. Strip uradno riše in piše Anonymus Gosh ali Bogo Brezimni, v glavnih vlogah pa nastopajo Bog, Adam in Eva ter druga rajska bitja, ki so jim tokrat poleg kače in jabolka nevarni tudi želva z udobno hiško, lenivec z mehko posteljo in kamela, ki prvima človekoma ponuja zavojček cigaret. Strip izhaja pod okriljem revije Stripburger.

Vipava kot Čapljine” - Navajeni smo že, da tujci ne najdejo Slovenije na svetovnem zemljevidu, ko pa to ne uspe niti prebivalcem nekdanje skupne države, bi bil res že skrajni čas, da se naši turistični promotorji vprašajo, kje so ga polomili. Tokrat so mimo ustrelili hrvaški in bosanski mediji, ki so poročali, da je začel bosanski režiser Danis Tanović, sicer dobitnik oskarja za film Nikogaršnje ozemlje, novi film Cirkus Columbia snemati v “Vipavi kod Čapljine”. Prva klapa je seveda padla v slovenski Vipavi, ekipa pa se je šele potem podala v bosansko Čapljino.

Oživljena Borghesia
- FV bo izdala dvojno CD-ploščo glasbeno-performerske skupine Borghesia z naslovom 20. stoletje - Izbrana dela. Na slovenski alternativni sceni je delovala v 80. letih in je bila poleg skupine Laibach edina, ki je zaznamovala tudi mednarodni glasbeni prostor.

Pri Cankarju
- Od 9. do 14. novembra bo na Vrhniki potekal gledališki festival Cankarjada, na katerem se bodo med drugim predstavili Škrip orkestra, Štefka in Poldka (s predstavo Grema smučat) in Teater Narobov (s predstavo Šov dveh vdov), festival pa se bo končal s koncertom Damirja Avdića in ŠKM bande.

Trst je naš!
- Na dan izida Mladine se v sežanskem Kulturnem domu Srečka Kosovela obeta premiera kratkega igranega filma Trst je naš!, ki ga je režiral mladi novomeški režiser Žiga Virc. Premiera je že razprodana, zato bodo v nedeljo in torek pripravili še štiri dodatne projekcije. Film se sicer dogaja v letu 2009, ko se skupina partizanskih vojakov odloči osvoboditi Trst in popraviti stare krivice iz 2. svetovne vojne, žena glavnega junaka pa ni nad tem prav nič navdušena. Trailer za film, v katerem blesti Gojmir Lešnjak - Gojc v partizanski opravi, je že razburil tržaško skrajno desnico, ki napoveduje proteste.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.