Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 44  |  Kultura  |  Film

kapsule

Oče naš: Mehiška fanta, ki zbežita v Ameriko, ugotovita, da mora imigrant izgubiti identiteto, če hoče preživeti. Triler, ki se vali kot energični pogled radovednega begunca. Jorge Adrián Espindola & Armando Hernandez

Tristana: Punca, ki ostane sama, postane seksualni plen ostarelega aristokrata, ki slavi svobodo, toda patriarhalnih fantazij iz sebe ne more potegniti. Vojna spolov via Luis Bunuel. Catherine Deneuve & Fernando Rey.

Rim, odprto mesto: Življenje v Rimu, ki ga utaplja, muči in ubija nemška okupacija. Propad rimskega cesarstva pride v svojo skrajno, neorealistično fazo. Klasika via Roberto Rossellini. Letnik '45. Anna Magnani & Aldo Fabrizi.

Metropolis: Tale epski konceptualni pop, ki se dogaja v 21. stoletju, v orjaškem, antiutopičnem 60-milijonskem velemestu, je več kot film - ni le del filmske zgodovine, ampak del zgodovine sveta, del zgodovine človeštva, pa četudi Fritz Lang o človeštvu nima nobenih iluzij. Letnik '27.

Mi hranimo svet:
Ko boste videli tale dokumentarec o produkciji hrane, boste trikrat premislili, če boste še jedli piščanca - in dvakrat, če boste sploh še jedli. Hrane je preveč, kar vas bo šokiralo. Via Erwin Wagenhofer.

Tok
- v imenu ljubezni do vode: Voda je nafta prihodnosti, zato tale dokumentarec predstavi vse načine, kako skušajo korporacije vodo privatizirati in nas žejne peljati v puščavo krasnega novega sveta.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.