|  Mladina 49  |  Kultura

revolver

Nastajajo Prepisani - Spletna nadaljevanka Dan ljubezni, ki jo pripravljata mladi produkcijski ekipi DSJ.Crew in KNPro, naj bi kmalu dobila konkurenco, saj se v letu 2010 obeta še ena tovrstna nadaljevanka. Njeno delovno ime je bilo sprva Prebrisani, njen idejni vodja Jonas Žnidaršič pa je nedavno na blogu zapisal, da se zdaj imenuje Prepisani. V nadaljevanki naj bi poleg Jonasa sodelovali še Sebastijan Cavazza, Jure Godler, Katarina Čas, Nina Rakovec in drugi. Trenutno iščejo še več novih sodelavcev, dosegljivi pa so na info@prepisani.si in v prostorih Vesti na Poljanski 6 v Ljubljani.

Jamski fotograf - Sodelavec revije Monitor, ki jo izdaja družba Mladina, in jamski fotograf Peter Gedei v zadnjem času spet zbira nagrade na mednarodnih festivalih jamske fotografije. Po prvi nagradi na španskem festivalu Ribereño je zdaj dobil še drugo nagrado na festivalu Santfeliuenc, in sicer za fotografijo, posneto v jami Gradišnica, kjer so se, kot je zapisal na svojem blogu, “na hitro pohecali v stranskem breznu velike Putickove dvorane”.

Vrnitev Tribune - Po enajstih letih zatišja bo spet začel izhajati časopis Tribuna, ki je v preteklosti, zlasti med 60. in 80. leti, pomenil pomemben kritičen glas študentov v družbi. Restart nove Tribune bodo torek, 15. decembra, v Menzi pri koritu (Metelkova, Ljubljana) pospremili z okroglo mizo in glasbenim programom (Valterap, Cancel, DJ Kantriman, Haris Pilton, w.g., DJ Bakto).

Živel strip
- Združenje Vivacomix iz Pordenona in Stripburger iz Ljubljane v okviru dogodka Viva i fumetti - Živel strip razpisujeta nagradni tekmovalni natečaj za strip in animacijo, na katerega se lahko prijavijo šolarji in dijaki iz dežele Furlanije - Julijske krajine in iz Slovenije. Natečaj je razdeljen na strip in animacijo, glavna junaka zgodb pa naj bosta Kamillo Kromo avtorja Altana in Miška Smetiška avtorja Braneta Solceta. Rok za prijave: 1. april 2010.

Vrhunec 3D-filmov? - 17. decembra na platna slovenskih kinematografov prihaja akcijski ZF-film Avatar v režiji Jamesa Camerona (Titanik, Osmi potnik, Terminator), a menda še vedno ni jasno, ali bo film, ki je posnet v 3D-tehniki in naj bi bil po tej plati tehnološki presežek, do takrat nared za tridnevno svetovno premiero ali ne. Zapletalo naj bi se pri spreminjanju filma v različne formate, možno pa je seveda tudi, da so govorice le trik za promocijo filma.






 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.