Staš Zgonik

 |  Mladina 50  |  Ekonomija

Top flop: Mamini sinčki

Povprečna starost, ko se mladi osamosvojijo in zapustijo domovanje svojih staršev, se med različnimi državami EU precej razlikuje. V Sloveniji je starost, ko otroci zapustijo gnezdo, med najvišjimi v Evropi. V prav vseh državah pa se moški v povprečju osamosvojijo pozneje kot ženske. Osamosvojitev je precej povezana s finančno neodvisnostjo, k čemur pa zaposlitvene pogodbe za določen čas ne pripomorejo. V starostni skupini od 15 do 24 let ima od zaposlenih v celotni EU kar 39,4 odstotka pogodbe za določen čas. V Sloveniji je ta delež največji v EU, kar 69,8-odstoten. V Romuniji je ta delež na primer le 4,3-odstoten. V starostni skupini od 25 do 29 let v Sloveniji delež pade na 31,5 odstotka, prvo mesto pa prevzame Španija (41 %). V Romuniji se delež zniža na zgolj 1,4 odstotka.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.