|  Mladina 50  |  Kultura

revolver

Mladinin oder 2010 - Na Festivalu Lent že štiri leta deluje Mladinin oder, ki je namenjen še neopaženim, toda perspektivnim skupinam, glasbenikom, gledališčnikom, plesalcem, komikom ali kako drugače ustvarjalnim mladim. Ker je bilo zanimanje za nastop na njem doslej veliko, bo oder postavljen tudi naslednje leto, zato pozivamo mlade in izvirne glasbenike, da pošljejo svoje avdio/video prispevke ali informacijo, kje vas je mogoče slišati, na naslov: Narodni dom Maribor, Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor, s pripisom “ZA MLADININ ODER”. Nastopajoči bodo tokrat dobili tudi honorarje, in to v višini 200 €.

Združeni novovalovci- Včeraj in danes, na dan izida Mladine, v Menzi pri koritu na ljubljanski Metelkovi potekata večera NUYU, kjer nastopajo nekateri od mlajših srbskih bendov, ki naj bi skupaj s še nekaterimi drugimi tvorili nekakšno novo generacijo srbskega novega vala. Včeraj so že nastopili Repetitor, Ola Horhe in Kriške, danes pa lahko še ujamete Obojeni program in Stuttgart Online.

Fotografski natečaj
- Revija Emzin razpisuje natečaj Fotografija leta 2010. Tema natečaja je poljubna, prijave pa zbirajo do 18. januarja na naslovu: Emzin, Metelkova 6/II, 1000 Ljubljana. O izboru fotografij bo tokrat odločala mednarodna strokovna žirija, v kateri bodo fotoreporter Darko Bandić (agencija Associated Press), fotoreporter Antoine D’Agata (agencija Magnum), art direktorica revije Emzin Metka Dariš, višja kustosinja v Arhitekturnem muzeju Ljubljana Cvetka Požar in fotograf Klavdij Sluban.

Mednarodne praznine
- Lani je veliko zanimanja požel fotografski projekt Praznine, s katerim je Mladinin fotoreporter Borut Krajnc v objektiv lovil redke trenutke, ko na velikih oglasnih panojih ni oglasov in simbolično predstavljajo padec kapitalizma. Zdaj so se začeli za projekt zanimati tudi v tujini. Kustos Jörg Bader je Praznine opazil v katalogu letošnjega, 28. mednarodnega grafičnega bienala v Ljubljani in Krajnca povabil na razstavo v Basel. Ker je drugod po svetu odkril še nekaj fotografov, ki so se po naključju lotili podobnih projektov, si je mogoče na razstavi ogledati tudi dela Švicarja Michaela Bührerja, ki je prazne plakate fotografiral v Bukarešti, Francoza Philipa Duranda, ki jih je iskal v Libanonu, in Caa Guimaraesa, ki jih je lovil v domači Braziliji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.