Staš Zgonik

 |  Mladina 2  |  Ekonomija

Top flop: 5 milijonov ob službe?

5 milijonov ob službe
Najnovejši podatki o brezposelnosti na ravni EU kažejo, da se je ta novembra lani z oktobrskih 9,4 povzpela na 9,5 odstotka. Novembra 2008 je bila 7,5-odstotna. Novembrska brezposelnost v evrskem območju je bila 10-odstotna in je v primerjavi z mesecem prej prav tako narasla za desetinko odstotne točke. Novembra 2008 je bila 8-odstotna. V EU 27 je bilo novembra lani brezposelnih nekaj manj kot 23 milijonov ljudi. Od oktobra jih je delo izgubilo približno 185 tisoč. V enem letu je brez dela ostalo 5 milijonov prebivalcev EU. Na letni ravni se je brezposelnost povečala prav v vseh državah članicah. Najmanj, za 0,5 odstotne točke, v Nemčiji, najbolj, za 12,1 odstotne točke, pa v Latviji. V Sloveniji je brezposelnost s 4,2 narasla na 6,8 odstotka.


 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.