Damjana Kolar

 |  Mladina 2  |  Kultura

Lollobrigida

Prvi samostojni koncert v Ljubljani

/media/www/slike.old/mladina/pzapoved02.jpg

© Arhiv Mladine

Nova koncertna sezona v CUK Kino Šiška se bo začela 15. januarja ob 22.00 z nastopom hrvaško-prekmurskega trash-pop fenomena Lollobrigida. Novembra 2009 so v Berlinu prejeli nagrado MTV Adria, za katero so se potegovali v konkurenci s skupinami Elvis Jackson, Dubioza kolektiv, Darkwood Dub in Superhiks. Skupina je nastala iz dueta, katerega idejna vodja je bila Ida Prester, zvezda hrvaške medijske scene. Sestavljajo jo člani skupin Pips, Chips & Videoclips, Sphericube, Psycho-Path in Kleemar, lani pa se jim je pridružila še druga pevka Petra Cigoj. Skupina je doslej izdala dva albuma, in sicer Cartoon Explosion (2005) s hitoma Party in Bubblegum Boy ter Lollobrigida inc. (2008).
Več o tem, kakšen bo njihov nastop, je povedal njihov basist in pevec Jernej Šavel: “VIS Lollobrigida bo v notranjosti Katedrale (velike dvorane Kina Šiška, op. p.) delila svoj šarm, seksapil, pozitivo, sline in znoj. Če smo se na silvestrovo pred deset tisoč glavami sredi Novega Sada razdajali pred katedralo, je naslednja logična poteza nastop v notranjosti le-te. V Šiški bi se morali pojaviti že lani, pa so nas ustavile desničarske sile kontinuitet. Nič zato. Prihajamo še lepši. Disko-punku v ponos. Vsi, strejt, bi, homo, queer, trans, geek in ostale punce, boste šli domov nasmejani do ušes ali pa ostali z nami na ‘partijani’. Se zaljubili, mastno zalizovali. Za to bo poskrbel didžejevski Sindikat. Sicer pa, kje se je boljše zabavati, šlatati, ljubiti, vmes še kaj konzumirati, če ne v kinu?! Lollobrigida vas pričakuje z odprtimi usti, iztegnjenimi jeziki in rokami. Ali kot bi rekla Ida: ‘Cmok u guzu!’”

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.