|  Mladina 2  |  Kultura

revolver

Španska mojstra v Ljubljani - V Galeriji Jakopič bo od 15. januarja do 28. februarja na ogled razstava Antonia Claveja Svet umetnosti 1934-2002, od 21. januarja do 4. aprila pa bo v Mestnem muzeju na ogled razstava grafik Pabla Picassa Bikoborbe. Mit. Eros.

Zlatoptičniki - Liberalna akademija išče kandidate za nagradi zlata ptica in zlato gnezdo za leto 2009. Gre za nagradi, namenjeni mladi in inovativni ustvarjalnosti, ki prinaša nove vsebine in nove estetske postopke ter drugačno razumevanje produkcije, prezentacije in distribucije umetniškega dela. Prijave sprejemajo do 5. februarja na naslovu Liberalna akademija, Zlata ptica/Zlato gnezdo, p. p. 1714, Ljubljana.

Konec glasbenih revij - Potem ko je novembra prenehala izhajati slovenska glasbena revija Muska, je z novim letom ista usoda doletela slovensko izdajo glasbene revije RSQ. Njeni ustvarjalci so se po dveh letih in pol izhajanja za ukinitev odločili “iz finančnih razlogov ter nezmožnosti razvoja v želene smeri”. Ob koncu so razglasili še pet najboljših slovenskih albumov po izboru sodelavcev in bralcev revije, nekoliko presenetljivo pa je zmagala Siddharta (Saga). Sledijo ji Elvis Jackson (Against The Gravity), New Wave Syria (Hello, Yes), Corkscrew (... To Be Continued) in Kisha (A Nyar).

Združeni tolkalci
- Od 15. do 17. januarja bo v Domu II. Slovenskega tabora v Žalcu potekal 4. mednarodni festival tolkalnih skupin BUMfest, na katerem bodo nastopili Fuji & Uruki iz Japonske, Per-se-cussio iz Španije, The Groove Machine iz Nemčije, ŠUS iz Slovenije, potekale pa bodo tudi glasbene delavnice, razstava strokovne literature in inštrumentov.
Koncerti pri sosedih - V Zagrebu bo 15. marca nastopil Leonhard Cohen, 18. marca Rammstein, 28. marca Tokio Hotel in 16. maja Metallica.

Zvezda odhaja
- Najbolje plačani zvezdnik BBC-ja Jonathan Ross je prejšnji teden napovedal, da bo julija po 13 letih zapustil britansko javno RTV in s tem vse oddaje, ki jih trenutno vodi. Ross, ki naj bi prejemal 6 milijonov funtov na leto, je bil v zadnjem času med manj priljubljenimi zaposlenimi na BBC, še posebej zaradi afere, ko sta skupaj s kolegom na elektronski tajnici igralca Andrewa Sachsa pustila neprimerna sporočila. Ross sicer zanika, da je odhod posledica denarnih dogovorov, kljub odhodu pa naj bi še vedno vodil posebne prireditve, denimo podelitev filmskih nagrad BAFTA.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.