Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 2  |  Kultura  |  Film

V žrelu pekla

Sam Raimi Alison Lohman, Justin Long, Dileep Rao

/media/www/slike.old/mladina/dvdv_zrelu_pekla.jpg

 

Christine Brown (Alison Lohman), eks kmečko dekle, dela v neki losangeleški banki, specializirani za »nezavarovano« kreditiranje nepremičnin. In da bi impresionirala svojega šefa, iz hiše ročno vrže gospo Ganush (Lorna Raver), romsko starko, ki ne more več odplačevati kredita. Pohlep je dober! Jasno, gospa Ganush potem aktivira staro prekletstvo, ki Christine tako obnori, da lahko njen fant (Justin Long), skeptični pro, mahnjen na Freuda, le nemočno gleda, ko ji mora na pomoč priskočiti Rham Jas (Dileep Rao), new-age vedeževalec, mahnjen na konkurenčnega Junga. Rham ji da tudi povsem razločno vedeti, da se mora prekletstva znebiti v treh dneh - v nasprotnem primeru bo demon njeno dušo zvlekel v pekel. Ko se tako Christine panično opoteka med karmičnimi seansami, obešenjaškim gotskim miljejem, črnimi mačkami, muhami Grand Guignola, splatterskimi gagi, izbruhi B zlobe, vitalnostjo stripovske gnusobe, gejzirji gnijoče tekočine, formaldehidnim cinizmom, perverzijami nevidnih sil, eksorcističnimi okostnjaki, maničnimi levitacijami, burlesknimi halucinacijami in anarhično darkmanijo, ki jih spleta Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man), ima ravno dovolj časa, da dojame sporočilo: kreditodajalci bolj potrebujejo kreditojemalce kot pa kreditojemalci kreditodajalce. Pot v pekel je tlakovana s slabimi kreditnimi nameni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.