|  Mladina 3  |  Kultura

revolver

Prvi roman v verzih - Pesnik in pisatelj Feri Lainšček bo marca pri založbi Nova revija izdal prvi slovenski roman v verzih z naslovom Sprehajališča za vračanja, ki ga je posvetil znamenitemu psihoanalitiku Carlu Gustavu Jungu.

Hribarjevi zavezniki
- Kar kljub dolgoletnemu trudu ni uspelo uredniku oddaje, je nedavno uspelo študentom. Šouvizija, projekt spletne televizije pod okriljem Študentske organizacije Univerze v Ljubljani (ŠOU), je namreč novi sponzor oddaje Hri-bar, ki je od nacionalke zahteval, da satirično oddajo, ki je bila doslej na sporedu ob sobotah ponoči, prestavi v termin pred 22. uro. Mnogi so ob študentskem sponzoriranju oddaje, za katerega naj bi odšteli 40.000 evrov, sicer videli tudi morebitne uredniške vplive ljubljanskih študentskih funkcionarjev. Voditelj Sašo Hribar je nosil majico z napisom Malo delo, v oddaji pa sta se v rubriki, ki jo je sponzorirala ŠOU, pojavila lika ministrov Ivana Svetlika in Mitje Gasparija, s katerima študenti zaradi namere o ukinitvi študentskega dela radi obračunavajo. Lika naj bi bila zgolj epizodna.

Bobri za mlade - Od 30. januarja do 8. februarja bo na različnih ljubljanskih prizoriščih potekal 2. ljubljanski festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri, na katerem se bo zvrstilo kar 89 predstav, filmskih projekcij ter delavnic za otroke in mlade.

Še pomnite, prijatelji?
- 4. februarja se v ljubljanski Hali Tivoli obeta koncert Še pomnite, prijatelji?, ki ga ob 30-letnici svoje oddaje ŠTOS na Radiu Slovenija pripravlja glasbeni urednik in voditelj Dragan Bulič. Nastopili bodo najpomembnejši akterji slovenske pop in rock scene 60. in 70. let, med drugim tudi Ave, Bor Gostiša Blues Band, Bumerang, Dekameroni, Oko, Predmestje, Rdeči dečki, Rudolfovo, Matija Cerar, Jernej Jung, Eva Sršen in Ultimat.

Poles gre na POP
- Peter Poles, voditelj, ki je zadnja leta praviloma povezoval Emo, naj bi se selil v konkurenčno televizijsko hišo, na Pro plus, kjer naj bi prevzel vodenje oddaje Slovenija ima talent. Namesto njega naj bi Emo skupaj z Lorello Flego vodil njen brat Andrea F.

Info TV v stečaj? - Slovenski informativni kanal, katerega večinski lastnik je podjetje Publica Vladimirja Voduška, naj bi bil na robu stečaja. Čeprav Vodušek, ki je hkrati tudi voditelj pogovorne informativne oddaje Vroči stol, stečaj in insolventnost podjetja zanika, naj bi Leo Oblak, nekdanji lastnik in direktor televizije, že sprejel ponudbo VPK za odkup podjetja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.