|  Mladina 4  |  Kultura

revolver

Srce za Haiti - V akcijo za pomoč dvema milijonoma prebivalcev Haitija, ki so po rušilnem potresu ostali brez doma, se je vključil tudi modni fotograf in Mladinin fotoreporter Matjaž Tančič. V sodelovanju z agencijo New Moment se je lotil projekta NEW heART za HAITI, v katerem bodo s prodajo Tančičevih umetniških fotografij zbirali sredstva za prizadete v potresu na Haitiju, ves dobiček projekta pa bodo namenili Rdečemu križu. Več informacij na www.matjaztancic.com.

Desetletka Terrafolka
- Skupina Terrafolk ob desetletnici delovanja pripravlja serijo butičnih nastopov, ki jih bo posnela in izdala na CD-ju in DVD-ju. Koncerti bodo 3., 4. in 5. februarja v Klubu Cankarjevega doma.

Zimski Panč -
29. in 30. januarja bo sočasno potekala dvojna zimska izdaja festivala stand-up komedije Panč. V ljubljanskem CUK-u Kino Šiška in Narodnem domu Maribor bodo nastopili najboljši domači komiki ter gostje iz Hrvaške in Velike Britanije.

Okupirana Slovenija - V spletni igri eRepublik, ki jo po svetu, najbrž pretežno v službenem času, nabijajo horde užitkarskih nacionalistov, so Hrvatje nedavno anektirali del Slovenije, in sicer Primorje in Štajersko. Vsak novinec, ki se v eRepublik opredeli za Slovenca, je, če za sub-regijo izbere Primorje ali Štajersko, tako avtomatično Hrvat. Edina nejasnost ostaja, ali je to, da so nam za zdaj pustili Prekmurje, dobra ali slaba novica. V tej geopolitični simulaciji so sicer Hrvatje po uradnih statistikah skupaj s Poljaki med najdejavnejšimi e-nacionalisti.

Za istospolne duhovnike -
Provokativna reška glasbena skupina LET3, ki je januarja predlagala, da bi prepovedali delovanje RKC v Sloveniji in nato postopoma po vsem svetu, je tokrat pripravila novo družbenopolitično pobudo “I popov kurac bi jeb’o u miru” (“Tudi duhovnikov kurac bi fukal v miru”), s katero želi podpreti legalizacijo istospolnih skupnosti med duhovniki. Kot pravijo člani skupine, s takšnimi pobudami podpirajo zdravi del institucije RKC.

Celjska scena
- V začetku februarja bo pri celjski založbi Filter izšel kompilacijski CD Pebi ne strelat!, na katerem bodo zbrani komadi 14 skupin, ki so v Celju delovale med letoma 1980 in 2000 (zato CD tudi nosi podnaslov Celjska scena 1980-2000). Gre za skupine Strelnikoff, Phone Box Vandals, Baby Zdravo, Lokalne pizde, Sfinkter in druge. Izid CD-ja bo pospremila razstava v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki jo bodo odprli 5. februarja.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.