Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 4  |  Kultura  |  Film

Zasledovalec

Hong-jin Na Yun-seok Kim, Yeong-hie Seo, Jung-woo Ha

/media/www/slike.old/mladina/dvdzasledovalec.jpg

 

Kako je šel že reklamni slogan za Osmega potnika? Aha: »V vesolju nihče ne sliši tvojih krikov.« Južna Koreja je tako vesolje, ali bolje rečeno: v Zasledovalcu se krikov ne sliši. Toda povsem mirno lahko pozabite na zunajzemeljske, intergalaktične pošasti - alien je tu serijski morilec, kakršnega še niste videli. Unikaten. Tako unikaten kot tale triler, ki se igra z živci vseh vpletenih, tudi vas - in celo samega serijskega morilca, pa četudi vse počne tako, kot da je ravno na poti v službo. Opazili bi ga šele, ko bi on opazil vas, toda ko vas opazi, dvigne kladivo, kot da ga je obsedlo tisto famozno kladivarstvo iz Starega, drugega velikega južnokorejskega unikata. Joong-ho (Yun-seok Kim), nekdanji policaj, zdaj benevolentni zvodnik, dobi občutek, da njegove punce izginjajo. Najprej misli, da prestopajo na drugo stran, pač h konkurenci, tako da k novemu klientu namesto neke izginule punce povsem rutinsko pošlje Mi-jin (Yeong-hie Seo), ki jo enigmatični klient - Young-min (Jung-woo Ha), de facto serijski morilec - takoj internira. Joong-ho, mali zakotni cinik, ga mora najti, in to še preden dvigne kladivo, toda dež, slepe ulice, prazne hiše in napačni naslovi postanejo zgodbe o neuspehu, ki vam bodo možgane poslale na jug. Težko boste našli triler, ki v svoji nepredvidljivosti tako uživa - in ki to nepredvidljivost dobesedno koreografira. Eden izmed najboljših trilerjev dekade.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.