|  Mladina 5  |  Kultura

revolver

20 let MARŠ-a - Mariborski radio Študent (MARŠ) bo v ponedeljek praznoval drugo de-setletko delovanja in v čast jubileju bodo ta vikend, od 5. do 8. februarja, na domači frekvenci 95,9 MHz pripravili številne slavnostne oddaje, v mariborski Pekarni pa se poleg razstave Marš vizualno + Trak 47 obeta še kup koncertov (Tovariš Strmoglavljen, Jakaundkikiundkikiundjaka, Valterap, Lolita, Not Yet, Fortaste, The Lift, Vortex Magnolia, Ana Pupedan in drugi).

Prepisani v akciji - Na spletu lahko zadnje čase prek objavljenih fotografij in kratkih zapisov spremljamo nastajanje nove slovenske spletne nadaljevanke Prepisani, katere idejni oče je Jonas Žnidaršič. Več o nadaljevanki, v kateri se bodo pojavila mnoga prepoznavna imena (Sebastijan Cavazza, Katarina Čas, Jure Godler, Nina Rakovec in drugi), si lahko preberete na domači strani Prepisanih (www.prepisani.si) in njihovem računu na socialnem omrežju Twitter (http://twitter.com/prepisani).

Umek na plošči - Osem let po prvencu Neuro bomo dočakali izid drugega albuma DJ Umeka Responding To Dynamics. Izdala ga bo slovenska založba 1605.

Slovenia Press Photo - SPP Zavod za promocijo fotografije pripravlja že drugi natečaj Slovenia Press Photo. Prijave sprejemajo do 28. februarja, najboljše fotografije, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, pa bodo na ogled na razstavi v Cankarjevem domu, odprti 8. marca v okviru festivala novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2010.

Tretji Termin - Moderna galerija razpisuje tretji Termin Igorja Zabela za kustosinje in kustose, ki ga bodo realizirali aprila 2010 v Mali galeriji. Termin je posvečen inovativnim kuratorskim prijemom in teoretskemu raziskovanju na področju sodobne vizualne umetnosti. Prijave pošljite na naslov: Moderna galerija, Tomšičeva 14, Ljubljana. Do 1. marca 2010.

Tipografski dosežek - Projekt Galerija Kukalo, s katerim sta Tanja Devetak in Eduard Čehovin novembra lani prazna ljubljanska izložbena okna preoblikovala tako, da so mimoidoče povabila k pogledu od blizu in v notranjost, je na letošnjem 56. razpisu Type Directors Club, New York dobil nagrado za odličnost v tipografiji Certificate of Typographic Excellence. Tako se je med skoraj 1500 prijavljenimi deli iz 32 držav uvrstil med 245 tistih, ki jih bodo maja predstavili na razstavi v New Yorku.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.