Staš Zgonik

11. 2. 2010  |  Mladina 6  |  Ekonomija

Top flop: Prestrukturiraj to!

Evropska fundacija za izboljšanje življenjskih in delovnih razmer (Eurofound) je v zadnjem četrtletju 2009, torej od začetka oktobra do konca decembra, zabeležila 285 primerov prestrukturiranja podjetij v EU, pri čemer so ta podjetja napovedala 97.683 odpuščanj in 23.561 novih zaposlitev. Na mednarodni ravni je največja odpuščanja zaradi prestrukturiranja v zadnjem četrtletju 2009 napovedal jeklarski koncern ThyssenKrupp - 15 tisoč zaposlenih. Na ravni posameznih članic EU pa je največja odpuščanja napovedal francoski avtomobilski koncern Peugeot Citroen - 6 tisoč zaposlenih. Največ novih delovnih mest je napovedala družba Plaza Centers, ki naj bi na Poljskem zaradi širitve ponudbe nakupovalnih centrov na novo zaposlila 2 tisoč ljudi. Med sektorji jo je v zadnjem četrtletju 2009 najslabše odneslo finančno posredništvo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.