Peter Petrovčič

18. 2. 2010  |  Mladina 7  |  Politika

Konec za Vegrad?

/media/www/slike.old/mladina/tkvhilda_tovak_urban_teblaj_finance.jpg

© Urban Štebljal / Finance

Gradbeno podjetje Vegrad, ki ga vodi Hilda Tovšak, je na ministrstvu za gospodarstvo oddalo vlogo za državno pomoč. Podjetje, ki je znano iz afere Čista lopata, je trenutno v precejšnjih likvidnostnih težavah in ima blokirane vse poslovne račune. Čeprav je finančni minister Franc Križanič podvomil o smiselnosti prepovedi reprogramiranja kreditov gradbenim podjetjem, pa je Vegradovo vlogo za pomoč povsem nedvoumno komentiral minister za gospodarstvo Matej Lahovnik: »Če gradbena podjetja pričakujejo, da bo intervenirala država, je to iluzija,« in dodal, da država ne bo več napihovala nepremičninskega balona.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.