18. 2. 2010  |  Mladina 7  |  Kultura

revolver

Teden izbrisanih - Med 22. in 27. februarjem bo v Ljubljani potekal teden izbrisanih, s katerim bodo zaznamovali 18. obletnico izbrisa, s katerim je država več kot 18.000 posameznikom zaradi nezakonitega brisanja evidenc na silo odvzela stalno prebivališče v Sloveniji. Med številnimi napovedanimi kulturnimi in aktivističnimi dogodki se lahko udeležite denimo fotodokumentarne razstave ob 18. obletnici izbrisa, projekcij filmov o izbrisanih, gledaliških predstav, koncertov, predstavitve knjige Brazgotine izbrisa ali okrogle mize o zdravstvenih posledicah izbrisa.

Največja dnevnika ob urednika - Potem ko je s položaja odgovornega urednika Dnevnika sporazumno odšel Ali Žerdin, se bo moral na zahtevo uprave s položaja posloviti tudi odgovorni urednik Dela Darijan Košir. Žerdina bo kot v. d. odgovorne urednice nasledila urednica dnevne priloge Poslovni Dnevnik Suzana Rankov, namesto Koširja pa naj bi odgovorna urednica Dela postala urednica Nedela Romana Dobnikar Šeruga. Novinarji o njenem nekoliko presenetljivem imenovanju še niso glasovali, predsednik aktiva Janez Markeš pa je javno že dejal, da razlogov za razrešitev Koširja ni.

Striparski Kafka
- LUD Literatura in Stripburger/Forum Ljubljana sta v zbirki Littera picta izdala stripovski album Kafka, delo kultnega ameriškega strip avtorja Roberta Crumba, ki je album soustvaril skupaj z Davidom Zanom Mairowitzem. Kafka je delno biografija Kafkovega življenja, delno pa stripovska priredba del znamenitega pisatelja.

Drum Cafe - Zbor Carmina Slovenica, ki ga vodi svetovno priznana dirigentka Karmina Šilec, je izdal novo ploščo z naslovom Drum Cafe. Gre za skladbe, obarvane z etničnim vzdušjem evropskega severa in vzhoda v značilnih vokalnih tehnikah, sklop indijanskih napevov in avantgardne kompozicije komorne glasbe za vokale in tolkala.

Novoromantiki v Zagrebu - Legendarna novoromantična pop zasedba Spandau Ballet bo prva skupina, ki bo igrala v vesolju. V ta namen ji bo britanski medijski mogotec Richard Branson posodil lastno vesoljsko ladjo Enterprise. Za tiste, ki so jim všeč koncerti na trdnih tleh, pa priporočamo obisk njihovega zagrebškega nastopa, ki bo 27. februarja v Domu sportova.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.