|  Mladina 9  |  Kultura

revolver

Slovenska nominacija - Slovenski vizualni umetnik Primož Bizjak je eden od 30 evropskih umetnikov, ki so nominirani za nagrado 2009-2010 Sovereign European Art Prize, ki jo na področju vizualne umetnosti podeljuje britansko-hongkonška ustanova Sovereign Art Foundation. Bizjakovo delo, Calle Amparo n17, Madrid 2007 iz serije Madridski interierji, bo junija skupaj z drugimi nominiranimi deli razstavljeno v londonskem Barbican Centru, kjer bodo enega od umetnikov nagradili s kar 25.000 funti.

Tabu in kultura - Društvo kulturologov Kult.co pripravlja v sodelovanju z oddelkom za kulturologijo Fakultete za družbene vede 3. kulturološki simpozij z naslovom Tabu in kultura. Ta bo med 9. in 11. marcem potekal v Ljubljani, in sicer v prostorih fakultete, v Klubu Gromka in v Socialnem centru Rog. Poleg predavanj napovedujejo še likovno razstavo, filmske projekcije, literarni večer lezbične in gejevske literature ter zaključni koncert, pa tudi natečaj za najboljši študentski in dijaški esej.

Uspehi narobovcev
- Improgledališki Kolektiv Narobov trenutno žanje uspehe v tujini. Januarja so si v Amsterdamu na Mednarodnem festivalu improvizacijskega gledališča, najstarejšem tovrstnem festivalu v Evropi, prislužili stoječe ovacije, zdaj pa so v Zürichu slavili še na 9. mednarodnem festivalu gledaliških športov.

Teden dokumentarcev-
Zadnji teden marca bo v Ljubljani 12. festival dokumentarnega filma. Že zdaj je znano, da bodo na ogled nekatera izjemna dela velikanov moderne dokumentaristike, denimo Fredericka Wisemana, Johna Gianvita, Michaela Winterbottoma in Mata Whitecrossa. Predstavili bodo tudi dokumentarca dveh domačih avtorjev, in sicer Vlada Škafarja (Nočni pogovori z Mojco) in Dušana Moravca (Polka & klobase).

Natečaj za kratke filme
- V Ljubljani bo konec maja potekal 6. festival kratkega filma FF600. Če imate kakšnega na zalogi, je rok za prijavo del 20. april. Več informacij na www.festival600.org.

Kiosk za branje - Center urbane kulture Kino Šiška razpisuje arhitekturno-oblikovalski natečaj za večnamenski “kiosk”, ki bo stal v pritličnem preddverju te ustanove. V njem bodo uredili striparnico/prodajalnico/čitalnico, ki bo njihov prispevek k letošnjemu statusu Ljubljane - svetovne prestolnice knjige. Več o natečaju na www.kinosiska.si.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.