|  Mladina 10  |  Kultura

revolver

Družbeno-kritični mladi - Na natečaju Svet po okusu mladih, ki ga je izvedel zavod Movit - EURO<26, si je nagrado za najbolj kreativno idejo po mnenju žirije zaslužila Petra Klavžar s plakatom “Politiki zbudite se! Ne zatiskajte ušes, ust in oči - na mladih SVET STOJI!”. Občinstvo pa je najbolje ocenilo plakat Barbare Muraus z naslovom “Brez vojakov ni vojne ali kot je rekel Ghandi: ‘Be the change you want to see in the world!’”. Na njem je upodobila vojake s kitarami namesto orožja in letalo, ki se transformira v goloba.

Zvezdniški naval - 27. maja bo v Ljubljani v okviru Mars Ljubljana-Zagreb Trans Europe Festival nastopila priljubljena britanska zasedba Skunk Anansie. Na spletni strani Boba Dylana so zapisali, da naj bi Ljubljano obiskal tudi legendarni kantavtor, in sicer 13. junija, med njegovo evropsko turnejo. Glede koncerta elektronske skupine Prodigy, ki naj bi v naši prestolnici nastopila 30. junija, pa še vedno nismo dočakali uradne potrditve.

Gostovanje v Bogoti - Slovenska gledališča veliko gostujejo po svetu, tudi onstran Atlantika. Tja se zdaj odpravlja tudi ansambel Slovenskega mladinskega gledališča, ki se bo med 25. in 29. marcem predstavil na 12. iberoameriškem gledališkem festivalu v Bogoti, in sicer s predstavo Zločin in kazen v režiji Diega de Bree.

Selektivni oskarji - Čeprav je bila letošnja podelitev oskarjev zmagovalna za režiserko Kathryn Bigelow, ki je za film Bombna misija pobrala šest oskarjev in postala prva režiserka z oskarjem za najboljšo režijo, so organizatorji povsem pozabili na dve igralki. Med spominskim kolažem preminulih v zadnjem letu so namreč izpustili Farrah Fawcett in Beo Arthur, čeprav sta v preteklosti izročili tudi kakšnega oskarja, Fawcettova celo trikrat. Izgovorili so se, da vsako leto v montažo pač ne morejo vključiti vseh. No, samo da niso pozabili Michaela Jacksona.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.