|  Mladina 11  |  Kultura

revolver

I feel love - Mladinina peticija Ukinimo vojsko! je sprožila novo akcijo. Studio Poper, ki ga poznamo po družbeno angažiranih akcijah, je v sodelovanju z Mladino predstavil pobudo I feel love (http://www.ifeellove.si/), v kateri se sprašuje, ali zna Slovenija ljubezen širiti kako drugače kot z udeležbo vojakov v vojaških operacijah v tujini. Gre za nadaljevanje akcije, ki je leta 2006 opozarjala na nesmiselnost udeležbe Slovenske vojske v Iraku, tokrat pa obiskovalce spodbuja k podpisu Mladinine peticije.

Nobelovka na obisku - V okviru festivala Ljubljana - svetovna prestolnica knjige bo v organizaciji Študentske založbe med 3. in 28. majem potekal tudi festival Literature celin - festival Fabula. Gostje festivala bodo Nobelova nagrajenka za literaturo v letu 2009 Herta Müller, nemški avtor Daniel Kehlmann, avstralski pisatelj Richard Flanagan, ameriški avtor Jonathan Franzen, izraelski avtor David Grossman in češki avtor Michal Viewegh.

Druga godba 2010 - Znan je program letošnjega 26. mednarodnega festivala Druga godba, ki bo potekal od 19. do 26. maja. Festival bo odprla najpopularnejša pevka fada Mariza (gost: Tito Paris), v naslednjih dneh pa bodo nastopili še Inuitka Tanja Tagaq, Mahmoud Ahmed iz Etiopije, ruski punk šansonjerji La Minor, londonska latino bomba Peyoti for President, puščavski rock trio Dirtmusic na čelu s Chrisom Eckmanom in drugi. Domače barve bosta zastopali prekmurski ŠKM Banda in Mlada beltinška banda.

Banksy v filmu
- Prvi kritiki so dokumentarec Exit Through The Gift Shop, ki je vzel pod drobnogled najbolj znanega grafitarja in street artista na svetu, skrivnostnega Britanca Banksyja, razglasili za neprecenljivega in zelo smešnega. Film je zgodba o Banksyju in njegovem domnevno največjem oboževalcu Thierryju Guetti, večina filma pa zbuja vprašanje, ali so pribeleženi dogodki resnični in ali pa so le navdih Banksyjevega scenarija.

Twitteraški festival
- 25. marca bo po vsem svetu spet potekal Twestival, festival uporabnikov spletnega socialnega omrežja Twitter. Ljubljana seveda ne bo izjema, tako bo festival najprej gostil lokal Pri zelenem zajcu, v nočnih urah pa še klub K4. Dogodek bo ponovno dobrodelne narave, udeleženci pa bodo prispevke lahko namenili za svetovne izobraževalne programe Concern Worldwide. Več informacij: http://ljubljana.twestival.com/

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.