|  Mladina 14  |  Kultura

revolver

Slovenija vs. Slovaška - Slovenska turistična organizacija se je, kot kaže, odločila pošaliti na svoj račun, saj je zaradi zamenjevanja Slovenije in Slovaške pripravila kviz Slovenija vs. Slovaška, ki ga je mogoče izpolniti na Facebooku in Twitterju. S kvizom, ki se je začel v začetku marca in bo trajal do začetka junija, želijo seznaniti “svetovno javnost z značilnostmi posamezne države in vzbuditi njihovo zanimanje za počitnice v Sloveniji ali na Slovaškem”. Preseneča le, da zmagovalcu glede na precej specifično geografsko temo obljubljajo potovanje na nogometno svetovno prvenstvo v Južnoafriško republiko ter ogled tekme med Slovenijo in Anglijo.

Slovenci v Benetkah
- Na 12. beneškem arhitekturnem bienalu, ki bo od 29. avgusta do 21. novembra, se bo Slovenija predstavila s projektom Krajina, aktualna prostorska praksa, ki ga pripravljata studia Akka (Ana Kučan in Luka Javornik) in Botas (Boštjan Botas Kenda, Primož Fijavž in Peter Rauch). Producent projekta so Muzej in galerije mesta Ljubljana, pripravljajo pa ga v sodelovanju z Obalnimi galerijami Piran.

“Spletni” emmyji - Medtem ko se spletne nadaljevanke po zaslugi Dneva ljubezni in nastajajočih Prepisanih pri nas vse bolj uveljavljajo, se v ZDA pripravljajo na podelitev nagrad za najboljše spletne nadaljevanke leta 2009. Streamy Awards bodo podelili drugič, v 35 kategorijah pa je nominiranih 175 oddaj in posameznikov, med katerimi je tudi nekaj znanih imen iz televizijskih serij, denimo “prijateljici” Lisa Kudrow in Courteney Cox. Lani je največ, sedem nagrad pobrala serija Dr. Horrible’s Sing-Along Blog, kdo bo slavil letos, pa bo znano v naslednjih dneh.

Operni rock’n’roll
- 14. aprila bo v CUK Kino Šiška predstavljen projekt Beatlegeist, operni rock’n’roll koncert ob 50. obletnici ustanovitve skupine The Beatles. Za idejno zasnovo in glasbo je poskrbel Gregor Strniša, za izvirna besedila in režijo pa Iztok Lovrič.

Komu bo šel Delov delež? - Za najmanj 75-odstotni in največ 79,23-odstotni delež v časopisni družbi Večer, ki izdaja četrti najbolj brani dnevnik pri nas in ki je zdaj v lasti Dela, se je pisno javilo devet možnih kupcev, med njimi tudi DZS, večinski lastnik Dnevnika, in Media Partner, ki ga zastopa Marjan Novak. Delu je odprodajo deleža naložil Urad za varstvo konkurence.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.