|  Mladina 15  |  Kultura

revolver

Obletnica s popustom - Ljubljansko Gledališče Glej letos praznuje 40 let obstoja in ob tej priložnosti gledalce preseneča s posebnim darilom: od aprila do konca junija bodo vstopnice za 40 predstav v produkciji Gleja na voljo po enotni jubilejni ceni - en evro. Akcija bo trajala do 25. junija, torej do dneva, ko je bila pred točno štiridesetimi leti uprizorjena prva premiera Eksperimentalnega gledališča Glej, drama Kaspar Petra Handkeja v režiji Iztoka Toryja ter v prevodu in dramaturgiji Lada Kralja.

MySpace natečaj - Španska podružnica spletnega portala MySpace.com vabi vse indie bende iz držav EU na natečaj EURODEMO. Na tekmovanje se tako lahko prijavijo tudi slovenski bendi, nagradni sklad pa znaša 50.000 evrov. Bendi lahko prijavijo sebe, svoj video ali promocijske ilustracije, vse prek svojega profila na MySpaceu. Za prijavo morajo do 10. maja izpolniti spletni obrazec na www.myspace.com/eurodemosantader2016. Zmagovalec iz Slovenije bo septembra nastopil v Santadru v Španiji, zmagovalni komad pa bo izdan tudi na posebni kompilaciji.

Brezplačen taksi
- Združenje DrogArt je začelo izvajati projekt After taxi, v okviru katerega bodo 750 uporabnikom, starim od 16 do 30 let, razdelili kupone za plačevanje nočnega prevoza med vikendi pri Taxi društvu Ljubljana. Kupone lahko interesenti naročijo preko spleta, pri čemer je projekt razširiti tudi po drugih slovenskih mestih. Zgornja omejitev 20 EUR na posameznika. V primeru dobrega odziva pa nameravajo projekt razširiti tudi po drugih slovenskih mestih.

Modra revolucija
- Tisti, ki se bodo 26. aprila udeležili didžejevskega spektakla Dance Revolution na Gospodarskem razstavišču, bodo lahko prek vključenega bluetootha na mobilcih komunicirali z organizatorji, ki jim bodo brezplačno pošiljali informacije o dogajanju na odrih, v zaodrju in ob šankih. Tehnologija se imenuje Blueprom, organizatorji pa poleg obvestil obljubljajo tudi vizualne vsebine.

Scrabble panika -
Vse ljubitelje Scrabbla je v prejšnjih tednih razburila vest, da bodo igralci z bolj revnim besednim zakladom točke po novem lahko nabirali tudi z imeni znanih osebnosti ali skupin. Izkazalo se je, da gre le za marketinško potezo, saj bodo nova pravila veljala le za novo različico igre Scrabble Trickster, kjer so pravila veliko bolj ohlapna kot v klasični različici. Pravi Scrabble entuziasti se tako lahko pomirijo.
Za naslednjič ostane:

Oblikovalski seminar - 11. in 12. maja bo potekal Emzinov seminar vizualnih komunikacij, na katerem se bodo predstavili hrvaški grafični oblikovalec Nikola Djurek, finski grafični oblikovalec Kari Piipo ter nemška grafična oblikovalca Christoph Niemann in. Stefan Kiefer; slednji je že desetletje umetniški direktor naslovnic nemške revije Der Spiegel.




 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.