Marcel Štefančič, jr.

 |  Mladina 16  |  Kultura  |  Film

kapsule

Razred: Učitelj preigra vse trike, da bi iz učencev potegnil najboljše. Dokurealistična mojstrovina Laurent Cantet, posneta po avtobiografiji Françoisa Bégaudeauja.

Kralj in jaz: Deborah Kerr postane učiteljica siamske kraljeve družine, ki jo vodi oskarjevski Yul Brynner. Klasični mjuzikl, posnet - in zapet - po resnični zgodbi. Letnik '56.

Umik:
Polbrat in polsestra izraelskega rodu prepotujeta trebuh bližnjevzhodne drame - z Gazo na očeh. Arty panorama kaosa via Amos Gitai. Juliette Binoche & Liron Levo.

Resnične laži: Ko se Arnold Schwarzenegger zapraši za džihadisti, letalo pristane v orjaški stolpnici. Akcijska prerokba via James Cameron. Plus Art Malik.

Brez povratka 4: Smrt je ultimativni serijski morilec - tokrat se poigra z mladino, ki izigra katastrofo na dirkališču. Efektni slasher, ki ne jemlje ujetnikov. Bobby Campo.

Georgijina pravila: Poletje združi tri konfliktne generacije žensk. Chick flick odpuščanja in odrešitve via Garry Marshall. Jane Fonda, Lindsay Lohan & Felicity Huffman.

Popolno skrivališče:
Parček, ki se znajde na begu, ugrabi tipa, za katerega se izkaže, da je serijski morilec. B triler s kul premiso, a slabo eksekucijo. Billy Zane.

T4XI: Kot kaže, je pred serijo o turbo taksiju še vse: tokrat zateži belgijski kriminalec - v petem delu bo morda zatežil srbski kriminalec. Samy Naceri & Frédéric Diefenthal.

Dogodivščine Clutcha Powersa:
Nočete vedeti, kaj se dogaja v temle okrušku Harryja Potterja, toda omenjam ga zgolj kot kurioziteto: prvi lego film! Ja, iz lego kock.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.